Jason Momoa je talentovan i zgodan glumac, a njegov zaštitni znak je kosa, pa vredi pogledati kakve je sve frizure nosio tokom svoje bogate karijere.

Momoa je rođen na Havajima 1. avgusta 1979. godine, ali je odrastao u Ajovi. Kada se nakon srednje škole vratio na Havaje, počeo je da se bavi manekenstvom, što je ubrzo dovelo do glumačke karijere. Uloga u kojoj je bio primećen desila mu se 1999. godine, u TV seriji Baywatch. Pobedio je 1.000 drugih glumaca za ulogu Jasona Ioane, koju je igrao nekoliko sezona. Serija je završila s emitovanjem 2001. godine, a Momoa je proveo neko vreme putujući svetom, posebno posećujući Tibet, gde je otkrio budizam.

Na kraju preselio u Los Anđeles kako bi nastavio glumačku karijeru. Tokom ovog perioda, Momoa je bio umešan u tuču u baru u Los Anđelesu, u kojoj mu je lice rasečeno čašom, što je rezultiralo posekotinom sa 140 šavova i ožiljkom iznad levog oka. Ožiljak mu je kasnije postao nešto kao zaštitni znak i dobro mu je došao u njegovoj sledećoj ulozi, koja je njegovu karijeru podigla na viši nivo.

U aprilu 2011. HBO je počeo da emituje novu seriju, Game of Thrones, a Momoa se pojavio u ulozi Khala Droga, varvarskog vođe plemena Dothraki. Serija je momentalno postala planetarni hit, a Momoin nasilni i na kraju kompleksni lik Khala doneo je glumcu globalnu slavu. Usledili su brojni filmovi, ali i glavna uloga Aquamana, koja predstavlja trijumf njegove karijere – za sada.

Zanimljivo je da glumac često igra likove koji nose njegov prepoznatljivi stil duge kose. Ali, pre svoje prepoznatljive frizure, nosio je razne druge stilove – u pojedinim izdanjima ćete ga jedva prepoznati. Evo kratkog pregleda.

Jason Momoa – frizure koje je nosio tokom karijere

Pre nešto više od 20 godina, Momoa je imao baby face i frizuru koja mu je mogla doneti mesto u bilo kojoj tinejdžerskoj drami iz ranih dvehiljaditih. Da li je takav izgled bio revolucionaran? Ne baš, ali je volumen njegove tadašnje kose nagovestio kako će izgledati u budućnosti.

U decembru 2001. Momoa je nosio neku verziju zalizanog boba. Ova frizura je kao dečja verzija Momoinog eventualnog prepoznatljivog izgleda – imao je lokne, a kosa mu je sezala do ramena.

Njegova kosa do ramena bila je oblikovana u dredove tokom 2004. godine, a činilo se da prvi put javno eksperimentiše sa bradom. To nije bio loš izgled za Momou i njegova kosa je očigledno bila dorasla izazovu, ali su mišljenja oko dredova podeljena. Dredove je nosio sve do 2006. godine, a takođe je puštao bradu.

Momoa je na određeno vreme nestao iz javnosti, pre nego što se ponovo pojavio bez dredova, sa ožiljkom iznad obrve, na dodeli nagrada CinemaCon 2011. Dužina njegove kose bila je do vrata, a primećen je i povratak njegovoj prirodnoj, tamnoj boji kose.

Na premijeri filma Conan The Barbarian u Londonu, glumac se pojavio sa obrijanim licem, a tada je imao talasastu kosu i nosio je naočare. Posle toga je retko kada viđen bez brade, ali mu i takav izgled odlično stoji.

Tokom 2013. godine, Jason Momoa se ošišao, a činjenica da je skratio svoju dugu kosu je pomalo razočarala njegove fanove. Ipak, nema sumnje da izgleda primetno čak i bez svojih raskošnih dugih pramenova.

Momoa je bio u svojoj plavoj fazi tokom 2016. godine. Nije imao baš platinastu kosu, ali definitivno je imala osunčani vibe. Ova suptilna nijansa se proteže čak i do njegove brade i brkova.

Glumac je dokaz da muškarci mogu izgledati seksi sa punđama – ta smela frizura bila je njegov izbor za Aquaman premijeru u Londonu. Ako neko može da iznese man bun, to je definitivno Jason Momoa.

Na dodeli Oskara 2022. godine, Momoa je oduševio javnost francuskom pletenicom koju je nosio. Postoji nešto tako  nežno i šarmantno u vezi sa Momoom, gigantom od muškarca, koji nosi aksesoar za kosu u vidu gumice u bledoružičastoj nijansi. Takođe, to pokazuje da Momoa zna da su svileni aksesari važan deo održavanja kovrdžave kose.

Pročitajte i ovo: Izbegnite ove greške u nezi i održavanju – i vaša brada će izgledati besprekorno

Naslovna fotografija: pinterest.com/Fanpop

Božica Luković

Comments