Američki reper Jay-Z voli svoje ručne satove i veoma je ozbiljan pri njihovom odabiru. Muzičar nas je više puta dosad kroz svoje stihove upoznao sa nekoliko brendova – od Hubolta do Richarda Millea, a velike događaje i nastupe iskoristio je za predstavljanje najnovije akvizicije. Bilo da je to radio početkom 2000-ih kad je nosio sat Jacob and Co. Five Time Zone, koji je potom postao stub hip hop muzike, ili danas kad ga vidimo sa Rolexom i pomenutim Milleom, Jay-Z svojoj kolekciji ručnih satova pristupa kao i prema svom stvaralaštvu – uvek cilja na najbolje. Ovom prilikom smo napravili listu njegovih najboljih satova svih vremena…

Jacob and Co. Five Time Zone

Kad: 2000-e

Cena: 12.800-16.500 dolara

Pre nego što je Jay-Z postao jedan od najvećih kolekcionara ručnih satova na hip hop sceni, bio je jedan od najperspektivnijih repera Njujorka. Na početku karijere, Jay-Z je često viđan sa Five Time Zone satom, noseći ga na poseban način koji je kasnije postao trend u Jacob & Co. Jay-Z je postao prvi reper koji je nosio raznobojni dizajn juvelira Jacoba Araba, kog je više puta pominjao u svojim pesmama kao “Jacob the Jeweler”. Jacob je postao integralni deo Roc-A-Fella statusa u rep igri narednih godina. Pored toga što je dizajnirao satove sa dijamantima, Arabo je odgovoran i za ikonični Roc-A-Fella lanac. U toku vremena, Jay-Z je Five Time Zone počeo da dopunjuje dijamantima, učinivši ga svojim brendom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hovstorian (@aintnojigga)

The Shawn Carter (Hubolt Classic Fusion)

Kad: 2013.

Cena: 17.900-33.900 dolara

Jay-Z pominje i Hubolt u svojoj pesmi “Otis”, ali ne morate da je čujete kako biste znali da je reper veliki fan luksuznog švajcarskog brenda. Jay-Z je ustoličio saradnju sa njima kad je predstavio limitiranu ediciju The Shawn Carter by Hubolt collection. Stil je zasnovan na modelu Hubolt Classic Fusion, postavši dostupan u crnoj keramičkoj i 18-karatnoj zlatnoj opciji. Kaiš od crne krokodilske kože upotpunio je oba dizajna. Satovi su debitovali u novembru 2013. u kolekciji A New York Holiday u luksuznoj robnoj kući Barneys u Njujorku. Za predstavljanje je bio zadužen baš Jay-Z. Limitirana kolekcija se sastojala od 250 crnih i 100 zlatnih satova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonio Aguilar (@aaguilarphoto)

Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300G

Kad: 2019.

Cena: 2.2 miliona dolara

Za 50. rođendan P. Diddyja 2019. godine, Jay-Z je nosio ručni sat modela Patek Philippe Grandmaster Chime, Ref. 6300G. Sat nije šljašteći, ali je veoma skup. Jay-Z je želeo da svi vide da ga nosi. Pušten u prodaju 2014, Grandmaster Chime je dizajniran povodom firmine 175. godišnjice. Osam godina je bilo potrebno za njegovu izradu, a sačinjen je od 214 komponenti i 1.366 delova. Verzija koju nosi Jay-Z je ona od belog zlata, pa je malo prigušenija, a ima i dva crno-bela brojčanika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TKI Group (@tkigroup)

Comments