Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Kad rešiš da puštaš kosu

Kad rešiš da puštaš kosu

1/2

Muke počinju negde oko ušiju – rešio si da pustiš kosu da izraste (već si nosio dugu kosu, pa si se pokajao što si se ošišao, ili su ti sve drugarice rekle da bi trebalo da pustiš te loknice da izrastu), ali šta ćeš sa njom dok raste i da li treba da imaš neku frizuru, ili je dovoljno samo da je pustiš da buja?

Prvo treba da izdržiš onaj period kad kosa raste – dok ne počne da se spušta niz vrat i dok šiške ne možeš da staviš iza ušiju, to je stvarno neprijatno. Kosa ti upada u oči, ne možeš da je oblikuješ i izgleda neuredno.

Pa, tu su razna pomoćna sredstva – gelovi kojima kosu možeš da zaližeš i ukrotiš da ti ne upada u oči, rajf kojim možeš da je skloniš sa lica, a možeš i da nosiš kačket, ili gusarsku maramu, ako to možeš da trpiš po vrućini i ako ti se uklapa u stil. Razmišljaj ovako – imaš sreće što uopšte imaš kosu koju možeš da pustiš da izraste. Genetika je bila blagonaklona prema tebi, pa ne moraš da se sekiraš zbog ćelavosti, ali zato moraš da brineš o kosi. Duga kosa je obavezujuća.

Ako ti je kosa kovrdžava, trebaće dosta vremena dok ne postigne dužinu – jer ona se uvija kako raste i to je vizuelno skraćuje. A ako je gusta i kovrdžava, onda buja poput žbuna na tvojoj glavi i možda izgleda smešno dok je dužina ne povuče i da joj oblik. Tom žbunu će možda biti potrebno potkresivanje, da ne bi izgledalo kao da ti kosa raste u širinu i visinu, umesto u dužinu.

Ravna kosa stvara drugačije probleme – kad nije potpuno čista, ona izgleda kao da se podelila na masne froncle, a ako ti je dlaka tanka, onda verovatno moraš da je pereš svakodnevno, da ne bi izgledao kao da zapravo počinješ da ćelaviš (kad se slepi, vidi se glava i to je baš odbojan prizor).

Najlakše je održavati gustu kosu, koja se blago uvija – ona prosto izgleda lepršavo i zdravo, čak i nekoliko dana posle pranja, a što je duža, to je lepša i raskošnija.

Wannabe TV

Editors choice