Dobra stvar kod ćelavosti jeste što uvek možete da nosite bradu i da izgledate muževno, upečatljivo, pomalo opasno, pa čak i mladalački! U zavisnosti od toga da li vam je ostalo nešto kose, ili ste rešili sve da obrijete i ujednačite, odaberite stil brade koji će vam najbolje pristajati. Ugledajte se na poznate holivudske face, koje su ćelavost pretvorile u svoj zaštitni znak, pustile bradice i – super izgledaju.

Blago razbarušena brada 

Noiste bradu kao Tom Hardy, uz frizuru „na keca“ – i jedno i drugo je lako održavati. Glavu obradite mašinicom, da ostane samo strnjika, a bradicu i brkove pustite da porastu i počnu da se uvijaju – prirodna razbarušenost ovakve brade postiže se spontano i potrebno je da je malo oblikujete trimerom otprilike jednom u nedelju dana i da povremeno potkrešete brkove, da vam ne ulaze u usta. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Hardy (@tomsohardy)

Dvodnevna strnjika 

Ovo je oduvek vrlo popularna brada, kod svih muškaraca – ne zahteva svakodnevno brijanje, u potpunosti prati oblik lica i ne bocka partnerku dok razmenjujete nežnosti. U stilu Jasona Stathama stvarno deluje upečatljivo – dvodnvna strnjika na „pošumljenom“ delu glave i sa strane, stapa se sa istim stilom brade, senči i ublažava njegove oštre i jake crte lica i odlično mu stoji. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jason Statham (@jasonstatham)

Klasična kozja bradica

Kao što je nosi upadljivi Dwayne Johnson, čija se šiljata glava sija, glatko ispolirana, dok mu je osmeh okružen urednom, jednostavnom, klasičnom kozijom bradicom. Brkovi i brada povezani su tankim linijama, i sve dlake su iste dužine, umereno kratke.

Pročitajte i ovo: Idealna nega za tvoju bradu

Brada koja pokriva celu bradu 

Izaberite da nosite bradu  kao opasni šarmer Brian Cranston. Ovaj stil bi mogao da se opiše kao proširena verzija klasične kozije bradice, jer je malo duži, obuhvata celu bradu i proteže se do polovine lica. Takođe, brada je povezana sa brkovima, pravi lep okvir za usta i slaže se sa obrvama. 

Vrlo stilizovana brada 

Ako volite da budete upadljivi i nosite bradu koju možete oblikovati i stilizovati kako hoćete, isprobajte stil koji fura Hugh Jackman, uz malo arogancije i mnogo šarma. Brkovi su pažljivo uvijeni na vrhovima ispod bora-smejalica, i uklapaju se sa bradom koja je takođe tanka i šiljata na krajevima vilica, a puna i duža na sredini, oblikovana tako da se ističe žbun ispod donje usne, dok je sa obe strane žbuna obrijana, tako da brada izgleda kao stilizovana ptica raširenih krila, ispod brkova koji takođe izgledaju kao da će poleteti – vrlo hrabro i, eh, poletno. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by E! UK & IRELAND (@eonlineuk)

Razbarušena strnjika 

Strnjika koja se prostire po celom licu može biti rešenje za nove ćelavce kao što je John Travolta, koji je bio poznat po svojoj potentnoj ćubi iznad čela i rupici na bradi. Sada mu je glava totalno neukrašena, a čuvena jamica pokrivena razbarušenom strnjikom – i izgleda vrlo muževno, kao neko ko ne haje što je oćelavio i mrzi ga da se brije, a svakako bi izgledao dobro i bez ijedne dlake na glavi i licu. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Travolta (@johntravolta)

Buntovnički stil 

Kako da nosite bradu buntovnika sa razlogom? Colin Farrell i nije ćelav, ali brije glavu, tako da kosa koja raste sa oštrim špicem iznad čela pravi vrlo zanimljivu senku. Najupečatljivije na njegovom licu su obrve, one mu zapravo daju taj buntovnički izgled. Obrijana glava i kozija bradica sa ostatkom dvodnevne strnjike na licu, samo ističu taj njegov izazovni pogled i stil opasnog momka, večitog dečaka koji je spreman na sve. 

Sean Connery stil 

Ovaj stil nošenja brade se zapravo zove“ The Side/Beard Connection“ što je potpuno bezveze, jer dovoljno je reći Sean Connery – svetac zaštitnik ćelavaca, decenijama je furao ovaj fazon, koji mu je savršeno pristajao. Brada i kosa se slivaju povezane zulufima, dlake su uredne i kratke, ali boja i linija je ono što mu daje poseban šarm – obrve koje su više crne nego sede i uvek izgledaju kao malo podignute, kao da sve oko sebe pažljivo prati, uokviruju oči kao što brkovi, koji su takođe tamniji, uokviruju usta i tu nije ništa oblikovano, prosto dar prirode, koji je Sean svesno uredio i uspešno koristio tokom cele svoje karijere. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Popcorns (@popcornsapp)

Pročitajte i ovo: Da li je hipsterska brada pala u zaborav?

Naslovna fotografija: instagram.com/jasonstatham

Đorđe Đoković

Comments