Ponekad nije jednostavno adekvatno opisati dugu kosu kod muškaraca, jer – kad kažemo „duga kosa“ – pomislimo na rokere i metalce, ili na Jasona Momou. Međutim, u poslednje vreme nam se sve više dopada kosa koja je malo kraća od „duge“. Znate za termin bad hair day? E, pa zašto ne bi svaki dan bio good hair day? To je moguće, ali treba biti disciplinovan u pristupu, alatima i proizvodima.

Pre nego što počnemo, ovi predlozi za stilizovanje kose srednje dužine najpre odgovaraju muškarcima sa relativno ravnom kosom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lee Pace (@leeepfrog)

Hidratacija

Razlog zašto vam se kosa „naduvava“ ogleda se u tome što određenim proizvodom ne ciljate pravi deo kose. Vrlo je izvesno da ne koristite dovoljno hirdratantnih proizvoda (kao što je krema za stilizovanje) od sredine do krajeva kose. Potrebno vam je malo težine da kosa ne bi postala „napuhana“. Nemojte preterivati s proizvodima po korenu kose, jer su šanse da su koreni već hidrirani zbog blizine skalpa – pod pretpostavkom da ih ne perete previše. Ako koristite suviše proizvoda – to može učiniti da vam koreni postanu masni, pa će izgledati kao da niste oprali kosu.

Nemojte preterivati

Jedan značajan aspekt kod stilizovanja srednje i duge kose kod muškaraca je prelazak na laganije proizvode za stilizovanje. U poređenju sa kraćim stilovima frizure, manji je naglasak na čekanju jer gravitacija pojednostavljuje stvari. Počnite tako što ćete prskati sprej za volumen ili stilizovanje – kad sušite kosu peškirom, ili odmah kad završite s tuširanjem. Raščešljajte je ili očešljajte, a zatim, dok je kosa još mokra, nanesite količinu kreme za stilizovanje veličine kovanice. Uvek možete dodati još, ali započnite s manjom količinom dok ne saznate koliko kosa može da vam izdrži. Zatim, uz četku ili češalj, postavite kosu kako želite i ostavite da se sama osuši uz najmanje moguće dorade.

Comments