Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Moda i nega

Evo kako treba da izgleda ultimativni muški minimalistički garderober

1/2

Koja je vaša asocijacija za minimalistički stil? Da li su to skupi skandinavski dizajneri? Beli zidovi, malo nameštaja i monohromatske boje? Da, to je ono što će mnogima pasti na pamet kada pomisle na minimalizam. Ali to nije njegova suština. Zapravo, suština minimalizma nije u tome da imate 10 majica, 3 para farmerki i patika, niti se ogleda u estetici koju možete videti na Instagramu. Sve to je došlo kasnije, kada je kapitalizam upetljao svoje prste…

Minimalizam je u jednostavnosti

Svrha minimalizma je u tome da koristite samo ono što vam treba, a svako ima drugačije potrebe. Svrha je da ne kupujete bez razmišljanja, pa da na kraju ne koristite polovinu svog ormara. U minimalizmu sve treba da bude funkcionalno, tako da vam olakšava život, a da vam istovremeno prija. Minimalizam pokušava da vas oslobodi od konzumerizma i kupovine radi kupovine.

Jedna od najlepših karakteristika minimalističkog garderobera jeste da nikada ne morate da brinete šta ćete obući i da li ćete uklopiti boje. Sve se slaže, sve je usklađeno, na vama je samo da dohvatite prvu stvar iz ormara i već ste spremni.

Naravno, minimalizam nije bez stila. Nekome je minimalizam odelo, nekome majica i farmerice. To nije stil oblačenja, nego stil života, tako da je potpuno nebitno šta ćete obući, dok god to smatrate prijatnim i funkcionalnim. Dakle, ne morate da pobacate svu svoju odeću i kupite sasvim novu ukoliko želite da postanete minimalista. Odreknite se samo onoga što već ne nosite.

Taj korak je možda i najteži, zato što imate osećaj da će vam nešto od toga u budućnosti možda biti potrebno, iako ne pamtite kada ste poslednji put obukli taj komad odeće.

Evo prostog testa kako da procenite da li nešto treba da se nalazi u vašem garderoberu ili ne – ako nešto niste nosili duže od jedne godine, to znači da vam nije potrebno…

Wannabe TV

Editors choice