Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Moda i nega

Koje sve vrste brijača postoje i kako da odaberete pravi

1/2

Da li ste znali da prosečan muškarac provede 45 dana života u brijanju brade i brkova? Ako se brijete svakog drugog dana po 5 minuta, računica je da ćete toliko vremena u životu provesti u brijanju. Sigurno ovu brojku umanjuje trenutna situacija sa pandemijom, kada su muškarci sebi mogli dati oduška da ne izgledaju uvek sasvim uredno i sređeno. Dodajte, ili oduzmite nekoliko dana, opet ćete mnogo vremena provesti u brijanju.

Šta ako sve to vreme uopšte niste koristili pravi brijač? Kako uopšte da znate koja je prava vrsta brijača za vas? Svaki od njih ima svoje vrline i mane, a šta vam odgovara ćete odrediti po tipu svoje kože i po svojim potrebama.

Jednokratni brijač

Prvo brijanje brkova koji su se tek stidljivo probili obično započinje sa nekvalitetnim jednokratnim brijačima. Ove brijače najčešće koriste tinejdžeri i nije preporučljivo niti isplativo da ih koristite u zrelijim godinama.

Oštrica ovih brijača lako otupi i može izazvati iritacije, urasle dlake, pa čak i sitne posekotine. Nemojte ih koristiti više od jedanput, jer su nakon prvog korišćenja praktično neupotrebljivi i samo ćete napraviti još veći nered.

Mana sa svakom single-use plastikom je što se odmah baca i brzo završava na deponijama, okeanima, u prirodi. Jedina situacija u kojoj je ok koristiti jednokratni brijač jeste kada ste otišli na put i zaboravili da ponesete svoj brijač.

Brijač sa patronama

Ovo je kvalitetnija vrsta brijača koji će znatno duže trajati. Žilet se može koristiti više od jednog puta i mnogo je oštriji.

Brijač sa patronama se sastoji iz dva dela, iz gumeno-plastičnog postolja i žileta koji se menja. U jednom pakovanju dobijate od dve patrone do pet, u zavisnosti od pakovanja i proizvođača.

Njihova je vrlina u tome što mnogo bolje prijanjaju uz kožu od jednokratnih brijača, baš zato što imaju pokretnu glavu. Sa njima možete obrijati i osetljivije regije tela, a da se povredite. Rez je precizan; mnogo je manja mogućnost uraslih dlaka i izazivanja iritacija.

Wannabe TV

Editors choice