Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Kravata kao izraz stila i uglađenosti

Kravata kao izraz stila i uglađenosti

1/3

Neki muškarci je zovu “palačinka” i osećaju iznenadno stezanje u predelu vrata, kada moraju da je stave! Drugi shvataju da je kravata detalj koji asocira na uglađenost i sofisticiranost, pa je zato rado nose. Iako najviše pristaje uz odela, neki smeliji muškarci je kombinuju i uz neformalne košulje i farmerke. Kako god, ovaj deo muškog aksesoara je godinama evoluirao i menjao širinu, način vezivanja, materijale od kojih je napravljena.

Smatra se da je kravata nastala od marame, koja se prvobitno nosila oko vrata, kao zaštita od peska ili sunca. Vremenom je njena praktična upotreba prerasla u stilizovani detalj koji je bio neizostavan u oblačenju svakog pravog džentlmena.

Danas postoje razni modeli kravata, pa se tako u zavisnosti od prilike one uklapaju u “autfit”. Takođe, je i izbor boje i materijala važan i potrebno je da se dobro ukloši uz odelo i košulju, tako da ne odskače od njih, ali da istovremeno izrazi lični pečat onoga ko je nosi.

Na tržištu postoji veliki broj firmi koje izrađuju kravate, ili pojedinaca koji ih rade ručno. Međutim, mi vam danas predstavljamo “gigante stila” u njihovoj proizvodnji. Za njih je potrebno izdvojiti više novca, ali posedovanje bar jedne ovakve u vašem ormanu je pravo bogatstvo.

Hermes

feragamo Kravata kao izraz stila i uglađenosti

Charvet

Charvet Kravata kao izraz stila i uglađenosti

Wannabe TV

Editors choice