Neki muškarci je zovu “palačinka” i osećaju iznenadno stezanje u predelu vrata, kada moraju da je stave! Drugi shvataju da je kravata detalj koji asocira na uglađenost i sofisticiranost, pa je zato rado nose. Iako najviše pristaje uz odela, neki smeliji muškarci je kombinuju i uz neformalne košulje i farmerke. Kako god, ovaj deo muškog aksesoara je godinama evoluirao i menjao širinu, način vezivanja, materijale od kojih je napravljena.

Smatra se da je kravata nastala od marame, koja se prvobitno nosila oko vrata, kao zaštita od peska ili sunca. Vremenom je njena praktična upotreba prerasla u stilizovani detalj koji je bio neizostavan u oblačenju svakog pravog džentlmena.

Danas postoje razni modeli kravata, pa se tako u zavisnosti od prilike one uklapaju u “autfit”. Takođe, je i izbor boje i materijala važan i potrebno je da se dobro ukloši uz odelo i košulju, tako da ne odskače od njih, ali da istovremeno izrazi lični pečat onoga ko je nosi.

Na tržištu postoji veliki broj firmi koje izrađuju kravate, ili pojedinaca koji ih rade ručno. Međutim, mi vam danas predstavljamo “gigante stila” u njihovoj proizvodnji. Za njih je potrebno izdvojiti više novca, ali posedovanje bar jedne ovakve u vašem ormanu je pravo bogatstvo.

Hermes

feragamo Kravata kao izraz stila i uglađenosti

Charvet

Charvet Kravata kao izraz stila i uglađenosti

Comments