Kratka brada

Ovog leta je popularna kratka brada, koju možete odgajiti za par nedelja. Ipak, ne radi se o “stnjici” sa kojom ćete prosto izgledati zapušteno, nego o lepo oblikovanoj bradici, koja vam daje prirodan i muževan izgled. Dakle, brijanje vam je i dalje potrebno, da biste “otvorili” deo lica koji je nepravilno obrastao, mada linija brade ne mora da bude oštra i savršena. Ipak, negde ćete izbrijati, negde potkresati, a negde pustiti da raste malo duža – a vaše staranje o izgledu će svakako biti zapaženo.

Stručnjaci objašnjavaju da, pošto se leti nosi manje odeće, dugačka brada može da deluje malo preterano (naročito kad nosite samo šorts ili kupaće gaće), dok će kraća brada delovati istovremeno i muževno i prikladno.

Samo brkovi

Ako ste rešili da svoje lice ukrasite samo brkovima, u opasnosti ste da izgledate smešno. Potrebno je da stvarno dobro procenite kako će vam brkovi stajati, koliko gusti i široki treba da budu i da li im je potrebna ravnoteža u vidu zulufa i nešto brade. Stilisti savetuju da na bradi ostavite mali špic, kako biste uravnotežili brkove, kao i da ne puštate hajdučke ili dalijevske brčine, nego da se držite njihove prirodne linije. Puniji brkovi bolje pristaju iznad tanke ili neizražene gornje usne, dok će tanki brčići lepše izgledati iznad punih usana. Pritom, obične brkove je lakše održavati, ne treba vam nikakav vosak i biće prijatni na dodir.

Naslovna fotografija: instagram.com/ourlifestylechoices

Brankica Milošević

 

Comments