Ne postoji neka uniforma, koja ti daje izgled londonskog stila, ali svi se slažu da se ljudi u Londonu najbolje oblače. Verovatno zato što su modno osvešćeni i svako se trudi da nađe svoj sopstveni stil, ne ustručavajući se da izgledaju upadljivo, maštovito ili sasvim konvencionalno. Izdvojili smo nekoliko reprezentativnih londonskih stilova za muškarce od ukusa, koje su modni eksperti uočili kao preovlađujuće u određenim delovima grada.

Gradski momak (dečko iz centra)

Na vrhu liste dobro obučenih londonaca, nalaze se pravi gradski momci – predstavnici društva koje privređuje i razvija se, mladi biznismeni, uvek zauzeti, uvek u borbi za prestiž i zaradu, iz centralnog dela grada, u kome se nalazi puno banaka. Ključ za sofisticiran izgled, koji je istovremeno ležeran, nalazi se u mladalačkoj energiji i samopouzdanju sa dozom drskosti – obučeš sako ukrojen u struku, sa dvorednim kopčanjem, kožne cipele tako uglancane da možeš u njima da se ogledaš (kravata i košulja se podrazumevaju) a zadržiš relaksirano i opušteno ponašanje, kao da si u džinsu i patikama. Tako to rade gradski momci.

Camden stil

U Kamdenu ima više neona, kože i rajsferšlusa, nego što biste mislili da je moguće na jednom mestu. Ali, ovde živi duh andergraunda, u hotspotu severnog Londona, koji baštini istoriju pojave pank-roka. U ovom delu grada ne sreću se klasična odela, jer im i nije mesto među kožnim jaknama žitelja čiji životni stil prati i određuje muzika. I naravno, crna preovlađuje.

Comments