Kompanija Microsoft i dizajner Gavin Mathieu lansirali su Hardwear –  Capsule kolekciju odeće dizajniranu da proslavi kreativnog superheroja u svima nama. Kolekcija od devet delova koja odražava Normcore stil uključuje majice kratkih rukava, dukseve, jakne, pantalone i još mnogo toga, a sada je dostupna za kupovinu na Microsoft.com/Hardwear.

Microsoft i dizajner Gavin Mathieu predstavljaju prvu Capsule casual kolekciju odeće 3 Microsoft i dizajner Gavin Mathieu predstavljaju prvu Capsule casual kolekciju odeće

Gavin Mathieu je osnivač i kreativni direktor Supervsn studija sa sedištem u Los Anđelesu u Kaliforniji. Partneri tvrde da je sukreacija počela zajedničkom filozofijom. U Microsoftu često kažu: „Ovde ne radite da biste izgledali kul, radite u Microsoftu da biste druge učinili kul“, a Gavinovo razmišljanje i istorija su u skladu sa tim. Fokusirajući se na ljude, a ne na proizvode, Gavin stvara da bi podigao i osnažio druge — vodeći princip i misija koja pokreće sve što Microsoft radi „da osnaži svakog pojedinca da postigne više“. Stoga, kolekcija odražava Normcore stil, estetiku životnog stila koja stavlja fokus na pojedince, a ne na odeću koju nose.

Microsoft i dizajner Gavin Mathieu predstavljaju prvu Capsule casual kolekciju odeće 4 Microsoft i dizajner Gavin Mathieu predstavljaju prvu Capsule casual kolekciju odeće

Kada je Gavin dizajnirao za ovu kolekciju, odražao je duh Microsoftovih diskusija o omogućavanju ljudima da se kreću i stvaraju na način koji im pomaže da ostvare najveći uticaj. Gavin veruje da su „ljudi na svom najvišem nivou kada stvaraju“, dok Microsoft veruje da izražavanje treba da bude bez napora. Zbog toga je Hardwear jednostavan i dizajniran da smanji sva ometanja kreativnosti – u pitanju je kolekcija majica od devet delova, šešira, trenerki, jakni i pantalona. Svaki komad je namerno kreiran, a iza svakog predmeta u Hardwearu stoji značenje.

Saznajte više o povezanosti kompanije Microsoft i dizajnera Gavin-a i šta je inspirisalo njegov dizajn:

Comments