Savremena pravila flertovanja za kul tipove

Parfemi koje treba da probaš ove jeseni

Najbolje filmske frizure Brada Pitta + kako da ih napraviš

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

1/2

Mnogi momci i zreli muškarci danas nose minđuše i one se već odavno više ne smatraju “ženskastim” nakitom. Istorijat nošenja nakita (i minđuša) kod muškaraca, svakako je bogat i raznovrstan i to je jedan od argumenata na strani izbora ovog nakita. Ako tek rešavaš da probušiš uho (ili uši), evo nekih smernica koje ti mogu pomoći u odluci i izboru.

Najjednostavnije je probušiti uho na mesnatom delu, to se radi “pištoljem” za bušenje ušiju, koji imaju zlatari. Ali ako rešiš da napraviš niz rupica, mesnati deo ka vrhu uveta zamenjuje hrskavica, koju pištolj ne može da probuši, potreban je rad iglom, što može da vam uradi neki tatu majstor.

Kada rešiš da se ukrašavaš, treba da vodiš računa o tome šta će ti pristajati, a to zavisi od tvog uzrasta, odnosno, starosti. O onome što je za tebe i tvoj stil najprimerenije – pogledaj kako izgleda Abe Odedina, arhitekta i umetnik, koji se bliži šestoj deceniji. Ipak, nema nikakvih čvrstih pravila kojih treba da se držiš kada je u pitanju izbor minđuša, osim da one treba da se uklapaju, ili da naglašavaju tvoj stil. Možda tvom stilu odgovara nešto suptilno i neupadljivo, a možda suprotno – nešto dramatično i ekstravagantno. Ako volite nakit, znaćete već šta je za vas – intuitivno.

View this post on Instagram

The City of Angels.

A post shared by Abe Odedina (@abeodedina) on

Ako prvi put bušite uho, dobićete privremenu minđušu, koja vam se verovatno neće sviđati, ali moraćete da je nosite, dok se rupa ne zaceli, odnosno, ostane otvorena, tako da možete bez bola provući neku drugu minđušu. Svakako se savetuje nošenje zlatne minđuše, zbog moguće preosetljivosti na druge metale, a vi ćete već ustanoviti da li podnosite i neke druge. Minđuše od hirurškog čelika su uvek dobar izbor, one ne oksidiraju, kao što se to dešava sa srebrnim.

Wannabe TV

Editors choice