Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Zašto je britanski stil zakon u muškoj modi

Greške koje muškarci prave u nezi kose (i kako da ih ispraviš)

Zašto treba da radiš 100 čučnjeva dnevno

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Savremena pravila flertovanja za kul tipove

10 poruka mudrosti Aldousa Huxleya: Formiraj svoje novogodišnje odluke prema njima

Komplimenti o izgledu koji ženama najviše prijaju

Kako da budeš savremen muškarac – iz ugla različitih muškaraca

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

1/2

Mnogi momci i zreli muškarci danas nose minđuše i one se već odavno više ne smatraju “ženskastim” nakitom. Istorijat nošenja nakita (i minđuša) kod muškaraca, svakako je bogat i raznovrstan i to je jedan od argumenata na strani izbora ovog nakita. Ako tek rešavaš da probušiš uho (ili uši), evo nekih smernica koje ti mogu pomoći u odluci i izboru.

Najjednostavnije je probušiti uho na mesnatom delu, to se radi “pištoljem” za bušenje ušiju, koji imaju zlatari. Ali ako rešiš da napraviš niz rupica, mesnati deo ka vrhu uveta zamenjuje hrskavica, koju pištolj ne može da probuši, potreban je rad iglom, što može da vam uradi neki tatu majstor.

Kada rešiš da se ukrašavaš, treba da vodiš računa o tome šta će ti pristajati, a to zavisi od tvog uzrasta, odnosno, starosti. O onome što je za tebe i tvoj stil najprimerenije – pogledaj kako izgleda Abe Odedina, arhitekta i umetnik, koji se bliži šestoj deceniji. Ipak, nema nikakvih čvrstih pravila kojih treba da se držiš kada je u pitanju izbor minđuša, osim da one treba da se uklapaju, ili da naglašavaju tvoj stil. Možda tvom stilu odgovara nešto suptilno i neupadljivo, a možda suprotno – nešto dramatično i ekstravagantno. Ako volite nakit, znaćete već šta je za vas – intuitivno.

View this post on Instagram

The City of Angels.

A post shared by Abe Odedina (@abeodedina) on

Ako prvi put bušite uho, dobićete privremenu minđušu, koja vam se verovatno neće sviđati, ali moraćete da je nosite, dok se rupa ne zaceli, odnosno, ostane otvorena, tako da možete bez bola provući neku drugu minđušu. Svakako se savetuje nošenje zlatne minđuše, zbog moguće preosetljivosti na druge metale, a vi ćete već ustanoviti da li podnosite i neke druge. Minđuše od hirurškog čelika su uvek dobar izbor, one ne oksidiraju, kao što se to dešava sa srebrnim.

Wannabe TV

Editors choice