Da vidimo, šta držiš u neseseru, odnosno na polici u kupatilu – četku za brijanje i penu, brijač i rezervne glave, losion, dezodorans, parfem, četkicu za zube i pastu, gel za tuširanje, šampon, gel, četku (češalj) i to je verovatno sve što ti treba. Ali, muškarci se sve više doteruju, depiliraju, neguju i ako hoćeš da budeš u trendu, treba ti mnogo više od te osnovne opreme (a možda i više od jednog nesesera). Evo spiska nekih proizvoda koje verovatno ignorišeš, a koje treba da koristiš, ili bar tako tvrde stručnjaci za mušku kozmetiku i negu.

Hidratantna krema sa zaštitnim faktorom

Ako se sunčaš, naravno da ti je potrebno zaštitno mleko za telo, ali lice ti je stalno izloženo, a sunčevi zraci probijaju čak i kad vrlo kratko boraviš na suncu. Ne želiš da ti nos izgori i ostanu beli krugovi oko očiju, ukoliko nosiš naočari (za vid, ili za sunce), a to može da se desi čak i dok sediš za volanom svog automobila i čekaš da se uključi zeleno. Sunce prži i kroz staklo i kroz vodu i u hladovini, a hidratantna krema za lice sa zaštitnim faktorom dvostruka je dobit za tvoju kožu – hidrira je i štiti od UV zračenja, a dobra krema se brzo upija i treba ti deset sekundi da je utapkaš u kožu.

nega Muška kozmetika i nega: Šta sve treba da imaš u neseseru

Krema protiv bora oko očiju

Koža oko očiju je tanka i suva i brže dobija bore, nego na drugim delovima lica. Šarmantne borice od smeha ističu lepotu, ali bez nege, zbog tih bora možeš izgledati stariji nego što jesi. Obična hidratantna krema nije dovoljna, za ovo osetljivo područje potreban je antirid – specijalne kreme za područje oko očiju su obično masne, nanose se pre spavanja u tankom sloju i utapkavaju se. Nikako nemoj utrljavati i masirati kožu oko očiju. Takođe možeš koristiti i dnevne kreme protiv bora oko očiju, na bazi gela, sa zaštitnim faktorom.

Morska so u spreju

Sad sigurno misliš da je to neka izmišljotina koja ti uopšte nije potrebna. Ali ako već brineš da ćeš oćelaviti, ovo pomaže. Dokle god imaš na glavi kosu koja se proređuje (bez većih ćelavih delova), prskanje mokre kose ovim sprejem, daće joj volumen, a da kosa ne izgleda natapirano, učvršćeno i neprirodno.

Comments