Ponovo je došlo to doba godine: pravimo planove za letnje putovanje, a garderoba i odevni ansambli koji ih prate su takođe u fazi razvoja. Najčešći odabir za ono što će se nositi kod muškaraca su lagane kožne patike ili fleksibline mokasine. Ali, ako planirate da posećujete bazene i plaže, ove opcije teško da su prihvatljive. Muške sandale za leto tu dolaze kao spas i, na sreću, postoji veliki broj atraktivnih komada na domaćem tržištu koje su i stylish i udobne.

Za one koji se pitaju kako da od muških sandala naprave moderan trenutak, evo saveta za stajling: uparite ih sa širokim pantalonama. Tokom poslednje muške sezone za proleće 2023. na modnim pistama, sandale su bile uparene sa dugim širokim pantalonama (npr. Saint Laurent i Versace), dok su Etro i Hermes predstavili nekoliko sandala u kombinaciji sa šortsevima. Upotpunite izgled otkopčanom širokom košuljom.

Ili, možete preuzeti inspiraciju iz starih reklama Ralph Laurena i upariti svoje muške sandale sa belim ili kaki pantalonama sa košuljom uvučenom u njih. I jedno i drugo pružaju idealan rezultat. U nastavku smo izdvojili nakoliko najboljih sandala u domaćoj ponudi.

Letnje sandale sa kaiševima i kopčama

Počinjemo sa jednostavnim dizajnom koji je odličan za svaki dan. Ukoliko vam je potreban par sandala koji ćete moći da navučete na noge i odmah izađete iz kuće, ovaj par je savršena opcija. Jednostavne su, tanke i crne, tako da će se slagati sa bilo kojim drugim odevnim komadom, a ono što nam je potrebno tokom leta je upravo to – jednostavna elegancija.

1 Izdvajamo naše omiljene sandale za leto iz domaće ponude

Sandale sa rebrastim đonom

Ako volite nešto neobičniji dizajn i cipele sa većom platformom, zašto ne biste se oprobali u istom stilu, ali u vidu sandala? Ovaj par nudi jednostavnost i eleganciju koja vam je potrebna za bilo koju posebnu priliku na otvorenom, a odlično se slaže sa kratkim letnjim odelom. Isto tako, možete ih nositi uz opuštene široke pantalone i zakopčanu košulju koju ćete uvući u njih.

2 Izdvajamo naše omiljene sandale za leto iz domaće ponude

Sandale sa rebrastim đonom kopčama

Ako nas pitate, tamnozelena ne mora da bude isključivo jesenja boja. Zemljane boje su idealne za proleće i leto, i zato mislimo da ovaj par možete lako da uklopite uz bež i braon tonove odeće. Naš prvi izbor tokom leta će uvek biti lan, a on najbolje izgleda upravo u ovim bojama – bež, braon, krem, tamnozelenoj i slično.

3 Izdvajamo naše omiljene sandale za leto iz domaće ponude

Pročitajte i ovo: Patike za proleće i leto: Naši stilisti izdvajaju 7 aktuelnih modela

Bata kožne sandale

Kada tražite muške sandale za leto, uvek vam je potreban klasičan par na koji ćete moći da se oslonite u svakoj prilici. Zato smo izdvojili klasične Bata kožne sandale sa kaiševima koje mogu proći i u elegantnim situacijama. Ako idete na letnju žurku ili proslavu u dvorištu gde ćete se družiti, roštiljati i ispijati koktele, ovo je sjajan par sandala koji možete da uklopite uz jednobojnu majicu i široke krojene bermude.

43 Izdvajamo naše omiljene sandale za leto iz domaće ponude

Braon sandale sa prekrštenim kaiševima

Ukoliko volite zemljane boje, pronašli smo idealan par sandala koje su dovoljno jednostavne da se mogu uklopiti uz bilo šta što nosite. Predlažemo da ih nosite uz bele pamučne ili lanene pantalone, sa uvučenom majicom. Jednobojne majice su uvek dobra opcija, ali ako volite i print, uvek možete odabrati cool aplikaciju ili print koji će se izdvojiti od ostatka stajlinga.

5 Izdvajamo naše omiljene sandale za leto iz domaće ponude

Birkenstock otvorene papuče – Arizona Bs

Tokom leta ne možete pogrešiti sa ovim klasikom. U pitanju je favorit koji ne izlazi iz mode već decenijama, a možete ga nositi kako u šetnji, tako na piću sa društvom. Iznenađujuće je to što Birkenstock papuča-sandale toliko univerzalne, da mogu da se kombinuju i sa šortsem, i sa pantalonama i sa bermudama. Za leto preporučujemo da birate lanene, šire pantalone i šortseve, a možete na to dodati i lagani laneni blejzer ili košulju, preko bele majice.

6 Izdvajamo naše omiljene sandale za leto iz domaće ponude

Pročitajte i ovo: Muške letnje majice: Top 8 favorita koje možete kupiti u Srbiji

Naslovna fotografija: instagram.com/marco.lstn

Nenad Grubanoski

Comments