Da li ste ikada pomislili kako su nekada muškarci sređivali i kakve su frizure imali? Vođeni ovakvom mišlju, došli smo do ideje da vidimo kroz vekove, pa sve do sada kako je tekao razvoj u trendovima kada su načini stilizovanja kose u pitanju. No, ono što je veoma zanimljivo jeste da po nekim istorijskim ličnostima, od kojih danas imamo samo statue i biste, možemo izvesti da su njihove frizure preteče nekih današnjih, te se mogu videti i naći njihove moderne varijacije.

Aleksandar Veliki ili Aleksandar Makedonski, kako je kome drago, po onome što možemo videti sa njegovih skulptura koje pokazuju njegov lik možemo videti da je većinom imao jednu istu frizuru, stilizovanu uvek na sličan način. Lokne, nešto duža kosa, šiške koje samo blago padaju na čelo bile su njegov zaštitni znak, a sve to možemo naći i u savremenom izdanju.

Najbolje muške frizure svih vremena po uzoru na istorijske i poznate ličnosti Najbolje muške frizure svih vremena po uzoru na istorijske i poznate ličnosti

Duža kosa je kod muškaraca već sezonama vrlo u trendu, te se s njom mogu praviti različite frizure. Lokne, blagi talasi ili sasvim ravna kosa, sa šiškama koje idu preko čela ili su zalizane blago ka potiljku, sve bismo to mogli da stavimo u kategoriju frizura koje “kopiraju” ovog velikog ojskovođu.

 

,Najbolje muške frizure svih vremena po uzoru na istorijske i poznate ličnosti2 Najbolje muške frizure svih vremena po uzoru na istorijske i poznate ličnosti

Comments