Termin “kratka kosa” se verovatno najviše povezuje sa muškarcima koji nisu Jason Momoa, ili ostalim muškarcima čiji izbor nije stil 70-ih. Kratka kosa sa strane i duža na temenu je definitivno najpopularniji stil u poslednjih nekoliko godina i zasigurno će biti i sledeće godine. Ovaj haircut, međutim, ima svoje varijacije.

U zavisnosti od vašeg oblika glave, teksture kose i svakodnevice, ovaj stil može biti savršen za vas. Zvuči kao da je baš jednostavno održavati kratku kosu, ali i ona traži određenu vrstu nege i posvećenosti. Ukoliko tragate za novom frizurom, a želite da ipak ostanete dosledni sebi i privrženi ste kratkoj kosi – ovo su stilovi na koje treba da obratite pažnju jer su obeležili 2021, a definitivno će biti popularni i 2022. godine.

Fade

U pitanju je tehnika kojom se kosa krati uz pomoć makaza ili mašinice. Pri ovom načinu šišanja kosa postepeno postaje kraća od temena ka zulufima kreirajući fade efekat. Ova frizura glatko meša različite dužine – kraću kosu sa strane i iznad vrata i dužu koja ostaje na temenu. U zavisnosti od dužine koja se ostavlja sa strane, frizura iz fade može preći u taper. Tada se duža kosa ostavlja sa strane i šiša se dodacima za mašinicu ili samo makazama. Justin Timberlake definitivno najbolje nosi ovu frizuru.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Justin Timberlake (@justintimberlake)

Undercut

Ovo je stil frizure kada se kosa sa strane i iznad vrata značajno krati. Često je ošišana samo mašinicom, dok kosa na temenu ostaje dosta duža. Ovaj stil je bio popularan još u periodu Drugog svetskog rata, kao i nešto kasnije do 50-ih godina prošlog veka. 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Brad Pitt (@bradpittofflcial)

Disconnect

Odnosi se na frizuru koja je sačinjena od dve drastično različite dužine i nisu ni na koji način stepenovane i pomešane. To je stil sa veoma kratkim bočnim stranama i dosta dužom kosom na temenu bez ikakvog pokušavanja da se povežu. Frizura je popularizovana zbog glumca Cilliana Murphyja koji je, zapravo, samo puštao kosu da mu poraste u periodu kada nije snimao epizode kultne serije Peaky Blinders.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Cillian Murphy (@cillianmurphyofficiall)

Kada je u pitanju mainstream frizura, kako ova tako i undercut i fade glavni krivac je, zapravo, serija Peaky Blinders. Ne biste pogrešili kada biste vašem berberu rekli da želite frizuru Shelby, osim što biste morali samo da konkretizujete tačno kog Shelbyja, a iz salona biste izašli prezadovoljni svojom novom frizurom.

Comments