Ako su vam potrebni najbolji aparati za brijanje na jednom mestu, olakšaćemo vam potragu: WMAN tim je pronašao modele sa domaćeg tržišta koji su vredni vaše pažnje.

Bez obzira na to da li kupujete svoj prvi aparat za brijanje ili želite nešto bolje od starijeg modela koji već imate, izbor između širokog spektra dostupnih marki i modela može biti zbunjujući. Ali bez panike – prvo vam otkrivamo koje su karakteristike najvažnije pre odabiru.

Električni brijači spadaju u jednu od dve kategorije; rotacioni i folijski. Brijač sa folijom je napravljen od tanke, zakrivljene metalne folije koja pokriva sečivo. Kada ga pomerate napred-nazad, folija klizi po konturama vašeg lica. Brijači sa folijom su odlični ako imate kraću, tanju bradu i želite da se brijete svaki dan. Takođe, favorizuju ih muškarci sa delikatnom i osetljivom kožom.

S druge strane, rotacioni brijač ima tri ili četiri okrugle glave koje se lako kreću kružnim pokretima oko vaših lica. Sekači se okreću ispod glava dok se kreću preko lica, šišajući dlake. Rotacioni aparati za brijanje uglavnom odgovaraju muškarcima sa nešto dužim bradama, koji ne žele da se briju svaki dan. Takođe, efikasniji su kod muškaraca sa srednjom do grubom gustinom brade i otpornijom kožom.

Električni brijači mogu biti napajani na baterije ili na punjač, a opcija koju ćete izabrati verovatno zavisi od vašeg načina života. Aparati za brijanje sa punjačem su idealni za upotrebu u pokretu, pružajući fleksibilnost i pogodnost za brijanje bilo gde, bilo kada, međutim, vek trajanja baterije može postati prepreka, ako je treba prečesto puniti. Na tržištu postoji veliki broj putnih aparata za brijanje na baterije; oni su odlični za povremenu upotrebu, ali nisu isplativi za redovnije brijanje, jer morate stalno da kupujete baterije.

Najbolji aparati za brijanje na domaćem tržištu

BRAUN Aparat za brijanje 9290cc (Gigatron)

Ovaj Braun aparat koristi SyncroSonic tehnologiju, koja se prilagođava vašoj bradi, dok Clean&Charge stanica na bazi alkohola čisti, podmazuje i higijenski suši aparat jednostavnim pritiskom na dugme. Može se koristiti za suvo brijanje ili “mokro” brijanje ispod tuša. Ima LED displej sa indikatorima za punjenje, čišćenje i održavanje, kao i podsetnik za zamenu folije i nožića. Samo pet minuta punjenja dovoljno je za jedno brijanje.

b1 Ultimativna WMAN lista najboljih aparata za brijanje i trimovanje na domaćem tržištu

PANASONIC Brijač sa trimerom ES-LL21-K503SH (Gigatron)

PANASONIC aparat donosi brijač i trimer u jednom proizvodu. Tri oštrice na prijanjajućoj plutajućoj glavi brijača nude efikasne rezultate, a takođe poseduje senzor za automatsko određivanje gustine brade. Baterija je takođe impresivna, jer punjenje do 1h osigurava korišćenje do 50 min.

b2 Ultimativna WMAN lista najboljih aparata za brijanje i trimovanje na domaćem tržištu

BRAUN M 90 (Tehnomedia)

MobileShave je Braunov najmanji električni brijač, koji ima trimer za duge dlake. Njegova široka plutajuća mrežica prilagođava se konturi lica, dok okretni poklopac štiti mrežicu kada nije u upotrebi. Raspored mrežica SmartFoil zahvata dlake koje rastu u različitim pravcima, a brijač je potpuno periv pod mlazom vode.

b3 Ultimativna WMAN lista najboljih aparata za brijanje i trimovanje na domaćem tržištu

BRAUN SHAVER 9519s GOLD BOX (Tehnomedia)

Ovaj aparat je pogodan i za mokro i za suvo brijanje, a karakteriše ga ProHead – 5 sinhronizovanih elemenata koji ceo proces sređivanja brade čine prijatnijim. Ima punjivu bateriju, AutoSence tehnologiju, kao i LED Pro ekran – a dolazi sa putnom kutijom i staklom za punjenje.

b4 Ultimativna WMAN lista najboljih aparata za brijanje i trimovanje na domaćem tržištu

Mi 5-Blade Električni brijač

Ovaj efikasan i moderan brijač seče svaku dlaku u korenu. Precizno unutrašnje sečivo je napravljeno od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika sa oštrim uglom od 30° i naučno dizajniranom ivicom sečiva za poboljšane performanse sečenja i izdržljivost. Brzo šiša dlačice, smanjujući potrebu za višestrukim prolazima, istovremeno pružajući izuzetnu izdržljivost i otpornost na habanje. Elektronski kontrolni program obezbeđuje konstantnu brzinu, za brzo, snažno i glatko brijanje, čak i za gustu bradu ili kada je nivo baterije nizak.

b5 Ultimativna WMAN lista najboljih aparata za brijanje i trimovanje na domaćem tržištu

BRAUN Mašinica za šišanje HC5010 (Tehnomanija)

Ovaj aparat ima 8 preciznih podešavanja češlja i pamti poslednji položaj – čak i posle skidanja sa uređaja. Održavanje je lako, a bezbedno se pere vodom. Prilagodljiv je voltažama imeđu 100 V i 240 V, pa je moguće korišćenje u svim zemljama.

B6 Ultimativna WMAN lista najboljih aparata za brijanje i trimovanje na domaćem tržištu

PHILIPS MG9710/90 (Tehnomedia)

Ovaj trimer iz serije Prestige ima 12 kvalitetnih alatki, uz samooštreća metalna sečiva za precizno podrezivanje, sređivanje ivica i brijanje dlačica bilo koje dužine. Dizajniran je tako da bude otporan na vodu, da biste mogli komforno da ga koristite pod tušem i lako očistite pod česmom. Samooštreća sečiva ovog trimera za lice i telo ojačana su gvožđem i kaljena za maksimalnu jačinu. Time se dobijaju sečiva koja ostaju oštra kao prvog dana, bez rđanja i podmazivanja.

b7 Ultimativna WMAN lista najboljih aparata za brijanje i trimovanje na domaćem tržištu

Pročitajte i ovo: Kozmetika za muškarce: 7 proizvoda za lepotu koje svaki muškarac treba da poseduje

Naslovna fotografija: pexels.com

Comments