Letnje Olimpijske igre u Riju samo što su počele, a o njima se uveliko govori i piše. Sve što se tamo sada radi svima nama je veoma interesantno, a najinteresantnija je svakako bila ceremonija otvaranja koja je u svakom svom delu na savršen način predstavila Brazil, njegove stanovnike i zabavnu kulturu. No, sportisti su ipak u fokusu i oni su svakako najbitniji, a nama je pored njihovog sportskog, takmičarskog duha, bilo zanimljivo i ono što oblače. Ovog puta se može videti dosta savršenih uniformi u kojima se pojavljuju, pa smo odlučili da izdvojimo najstilizovanije od njih.

Jedne od najlepših imaju Kanađani za koje su uniforme radili dizajneri poznatog kanadskog brenda Hudson’s Bay. Ono čime su se vodili svakako su boja i sama zastava njihove države, kao i minimalizam, što se odmah uočava kada se uniforme ugledaju.

Stella McCartney i adidas napravili su odličnu saradnju kada su u pitanju sportisti Ujedinjenog kraljevstva. Nešto modifikovaniji izgled, ali u suštini ostali su verni onome na šta smo navikli kada su sportske uniforme u pitanju.

Comments