U 2020. godini patike su definitivno dobile priznanje koje zaslužuju. Patike su postale must have obuća koju nose muškarci, ali i žene, i postale su obuća koja se može nositi u svakodnevnim i ekskluzivnim prilikama. Mnogi poznati modni dizajneri i brendovi odlučili su se za kolaboracije sa najpoznatijim proizvođačima sportske odeće kao što su Nike i adidas, pa smo tako dobijali limited edition izdanja, koja svi žele da nose a koja su skupa i dostupna u malim serijama. Takođe, patike veoma napreduju u dizajnerskom smislu, obliku, formi i odbiru materijala koji se koriste pri njihovom kreiranju, što je značajno za pomeranje kompletne estetike i granica u dizajnu na svakom polju. Evo nekoliko modela patika koji su obeležili 2020. godinu i koje želimo da posedujemo u svojim kolekcijama.

Kolaboracija između brendova Adidas i Prada

Modna kuća Prada oduvek je prednjačila u inovativnom dizajnu, atraktivnim formama i paletama jasnih boja, pa nije ni čudo što je njihova kolaboracija sa legendarnom markom Adidas veoma uspešna. Adidas takođe važi za popularan, ali istovremeno alternativan brend u domenu sportske odeće, jer ga često vezujemo za istočnu Evropu i subkulture, što je kolaboraciji sa Pradom dodalo duha neobičnosti i tog jednostavnog, ali teško dostižnog “kulnesa”.

Nike ACG kolekcija

Brend Nike je sa razlogom jedan od vodećih brendova u kreiranju odeće za sport i različite prilike, a to još jednom dokazuje svojom najnovijom ACG (All Conditions Gear) kolekcijom, u kojoj se nalaze modeli od čuvenog Gore-Tex materijala. Ovaj materijal je vodootporan, postojan, lagan i koža kroz njega može dobro da diše, što ga čini jednim od najboljih kreiranih materijala od strane čoveka. Nike ACG patike su inovativne forme ali i materijala, izuzetno su udobne i veoma lagane, a savršene za zimske i jesenje dane.

Kolaboracija Matthew M Williams x Nike

Svojim dugim radom i tradicijom brend Nike privukao je mnoge modne dizajnere, brendove i poznate ličnosti da sarađuju sa njim, a jedna od najznačajnijih kolaboracija koju smo zapazili je ona između kreatora Matthew Williamsa i Nike-a. Matthew je novi kreativni direktor modne kuće Givency, a njegove odevne komade nose sve poznate ličnosti koje se interesuju za modu. Patika proizašla iz ove kolaboracije je veoma futuristička, i nagoveštava nam potencijalnu budućnost sportske obuće.

Comments