Ljubitelji Air Jordan modela moći će od petka da u svoju kolekciju uvrste još jedan od legendarnih modela – u TIKE! shop stiže Air Jordan III Retro “True Blue” OG.

Nike Air Jordan III je model koji je kao i njegovi prethodnici podigao igru na viši nivo. Vidljive vazdušne komore na peti patike i ELEPHANT PRINT gornjišta označile su da je 1988. godine u igru ušao dizajner Tinker Hatfield, tvorac AIR MAX sistema.

Nike Air Jordan III Retro True Blue OG 2 Nike Air Jordan III Retro True Blue OG: Patike lagane kao vazduh

Patika je dobila novi JUMPMAN logo na jeziku koji je do dan danas zadržan kao zvanični logo Jordan brenda. Logo je inspirisan slikom na kojoj je Michael dok leti ka košu, napravljen tokom snimanja reklame za LIFE magazin. Silueta u vazuhu i položaj tela stvorili su savršen logo ovog brenda a stil zakucavanja postao je i Michaelov zaštitini znak. Svi su želeli da vide “Jumpmena”.

Nike Air Jordan III Retro True Blue OG 3 Nike Air Jordan III Retro True Blue OG: Patike lagane kao vazduh

Ovo je takođe prvi Jordan model koji je poneo NIKE AIR logtip na peti, a koji je kasnije zamenjen JUMPMAN logotipom na sledećim reizdanjima. Ove godine na model je vraćen stari Nike Air logotip kao sa prvog modela.

Nike Air Jordan III Retro True Blue OG 4 Nike Air Jordan III Retro True Blue OG: Patike lagane kao vazduh

Poboljšane performanse sa novom dozom luksuza u vidu jake prošivene kože i printa slonove kože samo su nastavile dobar trend i učinile ogromnu potražnju za modelom i van terena. Celu priču oko modela dodatno su podigle i šaljive reklame sa rediteljem Spike Lee-om u ulozi Mars Blackmona lika iz filma “She’s Gotta Have It”. Ova marketinška kampanja nazvana je “Mars and Mike” a proglašena je jednom od najuspešnijih Nike kampanja do tada.

Nike Air Jordan III Retro True Blue OG Nike Air Jordan III Retro True Blue OG: Patike lagane kao vazduh

Nike Air Jordan III Retro “True Blue” OG biće dostupan u TIKE! shop-u, Kralja Petra 24 u Beogradu, u veličinama od 41 do 48.5.

Comments