Iako zvaničan početak Air Max revolucije datira od 26. marta 1987. godine, zanimljivo je da je njeno putovanje počelo desetak godina ranije, kada je aero inžinjer po imenu Frenk Rudi došao do genijalne ideje. On je u svetsko sedište kompanije Nike doneo prototip patika za trčanje sa vazdušnim đonom… ostalo je istorija.

buzz4 28. rođendan Air Max a obeležen u Buzz u

Povodom rođendana Air Max-a orgnaizovana je “vremeplov” izložba, na kojoj je predstavljeno više od 40 različitih Air Max modela koji su razvijani tokom ovih 28 godina, od 1987.-me do danas. Izlozba će biti postavljena u Buzz prodavnici dva dana, tako da će svi ljubitelji najpoznatijih patika na svetu moći da uživaju u ovoj nesvakidašnjoj postavci. Izložba je organizovana u saradnji sa Markom Đorđevićem iz Street Life FaceBook stranice.

buzz5 28. rođendan Air Max a obeležen u Buzz u

Na 28. rođendan svim prisutnima predstavljen je i najnoviji član velike Air Max porodice, Air Max 1 Ultra Moire koji predstavlja kombinaciju modela Air Max 1 i Nike Air Zoom Moire+ iz 2006. godine koja je bila prva Nike+ patika. Patika je značajno fleksibilnija i lakša u odnosu na ostale Air Max modele, zahvaljujući đonu koji je prilagođen patikama za trčanje.
Muški i ženski modeli iz Air Max linije patika dostupni su u Buzz prodavnicama u Ušće Shopping centru, TC Delta City, Knez Mihailovoj 21 i Zmaj Jovinoj 2 u Novom Sadu.

Comments