Poslednjih godina kravate su se vratile u modu. Nekada su bile obavezni datalj u poslovnom stilu oblačenja, a danas su stvar izbora, jer kompanije ne nameću dress code za muškarce, pa i one koje imaju takva pravila obično ne uključuju kravatu “pod obavezno”. Radi se o jednom klasičnom komadu koji su danas kreatori oživeli u najrazličitijim dezenima, bojama i materijalima. Jedan od saveta koji se deje muškarcima pred kupovinu jeste da prvo odaberu odelo, košulju, pa na kraju kravatu. Sa ovim se ne slažu modni stručnjaci, jer smatraju da je pri kupovini najvažnija kravata. Ona je naznačajniji detalj, jer loša kravata može da pokvari i najlepše odelo.

Muškarci obično zatraže pomoć od žena prilikom kupovine, ali i vezivanja kravate. Međutim, ima i izuzetaka. Šta to govori o muškarcima i da li je ženama važno da muškarac ume da veže kravatu?

Uklopite boju kravate sa maramicom 575x371 O (ne)važnosti kravate

Pripadnik jačeg pola koji ume da odebere kravatu koja je usklađena sa košuljom i odelom, dokaz je da ima stila. Sam odabir odela, posebno kravate, govori da ima oko za detalje.

Sve veći broj mušakraca danas bira kravate raznih boja i različitih dezena. Takav odabir je odraz njihovog mladalačkog ili slobodnog duha. Ako muškarac odabere kravatu zelene boje koju je lepo uklopio sa odelom, ženama će to biti znak da je spreman da eksperimentiše.

Muškarac koji ume perfektno da veže kravatu obično izgleda kao neko ko ima mnogo samopouzdanja, ali i autoriteta.

Žene očekuju od muškaraca da budu sigurni u sebe, tako da će ih sigurno obradovati ukoliko njihova jača polovina ume da veže kravatu.

Koliko god nekim muškarcima odabir kravate nije važan, ne žele ili ne mogu da nauče da je vežu, sigurno da takvo umeće govori dosta o njima. Jedan veliki plus dobiće od lepšeg pola muškarac koji sam odabere kravatu.

Mirjana Radojević

Comments