Ukoliko ste skloni tome da garderobu bacate gde stignete, najčešće zgužvanu, onda postoje velike šanse da ćete sledeće godine biti primorani da kupite potpuno novi odevni komad. Da bi nam garderoba duže trajala, neophodno je da je adekvatno tretiramo, a kada to kažemo mislimo da treba da se pridržavamo određenih pravila za njeno skladištenje.

Vodite računa o svojim džemperima

Džemperi su jedan od najudobnijih, ali svakako i najnezahvalnijih odevnih komada za nošenje, jer su skloni tome da se posle izvesnog vremena potpuno ofucaju. To znači da se končići izvuku, a oni sami više ne izgledaju kako su izgledali kada su kupljeni. Zato je izuzetno važno da svoje džempere, s vremena na vreme tretirate mašinicom za čišćenje viška dlačica, kako bi oni uvek bili novi i kako ne bi delovali pohabano.

kako ocuvati postojanost garderobe 1 Otkrivamo: Kako da ti odeća DUŽE traje

Ne perite garderobu prečesto

Jedna od najvećih grešaka koje možete napraviti, a koje vas mogu koštati lepog izgleda vaše garderobe, ogleda se upravo u njenom prečestom pranju. Uvek vodite računa da između dva pranja prođe dovoljno vremena, a takođe vodite računa i da džempere i odevne komade koji se brže mogu oštetiti ne perete u veš mašini.

kako ocuvati postojanost garderobe 2 Otkrivamo: Kako da ti odeća DUŽE traje
Comments