Kada kažete muška moda, mada i moda generalno, koja zemlja vam prva pada na pamet? Da, dobro mislite, u pitanju je Italija. Zapravo, Italija je fascinantna zemlja u svakom pogledu, ne samo kada je moda u pitanju. Ona je bogata raskošnom arhitekturom, odličnom hranom, još boljim osećajem za modu i stil, a i celokupna atmosfera zemlje je sasvim drugačija od naše. Strastvena, romantična… Boraveći u Italiji, imate osećaj kao da ste u raju!

Iako je svaki italijanski grad poseban na svoj način, danas ćemo se ipak pozabaviti Firencom. Da li ste do sada bili u Firenci? Ako niste, obavezno je posetite, a ukoliko jeste, onda o kulturnom i umetničkom potencijalu ovog grada nema potrebe govoriti. A šta je sa modom? Eh, Italijani… Oni su takvi da bi i najobičniji džak poneli kao da je reč o najskupljem odelu, najpoznatijeg modnog brenda. I upravo zato je Firenca mesto koje krije najmodernije muškarce na planeti! Iz dana u dan stanovnici ovog prelepog grada trude se da nam predstave svoju viziju stila i svakako postave nove trendove kada je moda u pitanju.

firenca1 Ovo mesto krije NAJMODERNIJE muškarce!

Ono što je najzanimljivije jeste sam koncept street style fotografija koje možemo videti kod Firentinaca. Osim odličnih odevnih kombinacija, pozadina je takođe očaravajuća – freske i najpoznatija dela arhitekture čine da bukvalno ostanete “otvorenih vilica” kada vidite te fotografije. One su sa jedne strane tako urbane i moderne, a sa druge tako retro, originalne i imaju dušu! I upravo zato nas i ne čudi što muškarci širom sveta pronalaze inspiraciju upravo u ovim italijanskim fotografijama, i za svoje fotografisanje traže odgovarajuću pozadinu koja će im dati sličan efekat.

Comments