Nekada je samo par patika dovoljan da u potpunosti transformišete svoj autfit. Patike su odavno prestale da budu obuća rezervisana isključivo za sportske aktivnosti, a danas na patike možete potrošiti i do oko 600 evra. Mnogi sportski brendovi u poslednjih nekoliko godina su takođe napravili uspešne kolaboracije sa poznatim modnim brendovima, dizajnerima i celebrity ličnostima – i predstavili nam modele patika oko kojih se podigao neverovatno veliki hype. Među njima se nalaze adidas Yeezy modeli, Nike Air Jordan 1 modeli koje je dizajnirao rep muzičar Travis Scott, Reebok modeli nastali u saradnji sa čuvenim brendom Maison Margiela, kao i mnogi drugi. Patike su postale novi pokazatelj stila, autentičnosti i estetike – a mi vam u nastavku otkrivamo šest popularnih modela patika i šta svaki od njih govori o vama i vašem stilu. 

New Balance 990

Kao što i sama njihova reklama kaže, ovaj model patika nose top modeli u Londonu, i očevi u Ohaju. New Balance brend postao je sinonim za popularni “dad shoes” model patika, kakve je nosio osnivač Apple kompanije Steve Jobs i kakve uglavnom nose sredovečni očevi. Ako je New Balance 990 model patika koji nosite, vi ste osoba koja prati modne trendove, ali koja istovremeno uživa u modnim klasicima i komforu. Postoje velike šanse da nosite retro džins sa svetlim, ravnim nogavicama i uživate u komfornim, jednobojnim duksericama. Vi ste osoba od stila, ali svoju estetiku pokazujete suptilno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by New Balance (@newbalance)

Nike Dunk Low

Nike Dunk Low patike su u ovoj godini doživele novi nalet popularnosti, kako među muškarcima, tako i među ženama. Ovaj model patika videćete na poznatijim blogerima na Instagramu i YouTubeu, a njega voli i najmlađa generacija Z. Ako nosite ili volite Nike Dunk Low model, velike su šanse da ste poštovaoci hip hop kulture, da pratite košarku, volite da nosite šire pantalone i hoodie dukserice sa kapuljačom. Vaš stil je mladalački i često referencira na zapadnu kulturu i estetiku, a uglavnom vas inspirišu autfiti popularnih muzičara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Voo Store (@voostore)

Salomon XT-6 Advanced Sneaker

Brend Salomon postaje sve popularniji iz godine u godinu, i mada nije komercijalno popularan koliko Nike i adidas – ovaj brend ima svoju vernu, modnu publiku. Ukoliko nosite patike brenda Salomon, veoma je jasno da pratite najnovije modne trendove, da ste autentični i urbani i da vam je moda važan segment u životu. Ovo su patike koje nose alternativni fashion blogeri, umetnici, DJ-evi, dizajneri… te ako ste njihov fan, sigurni smo da imate vrlo istančan ukus i tačno znate šta vam se dopada, a šta ne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Voo Store (@voostore)

Comments