Savremena pravila flertovanja za kul tipove

Parfemi koje treba da probaš ove jeseni

Najbolje filmske frizure Brada Pitta + kako da ih napraviš

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Peaky Blinders: Budi kul – ošišaj se kao birmingemski bandit

Peaky Blinders: Budi kul – ošišaj se kao birmingemski bandit

1/2

Dok ljubitelji serije iščekuju početak pete sezone “Birmingemske bande”, priče o Tomu Šelbiju, njegovoj porodici i kriminalnoj imperiji koju je stvorio, a promoteri pale vatru, nagoveštavajući da će biti dramatičnija i napetija nego prethodna, stilisti na tu vatru dodaju ulje sa svoje strane – sofisticirano, kap po kap. A može i vosak. Za oblikovanje kose.

Kilijan Marfi, koji igra Šelbija, izgleda odlično, od samog početka, a njegova banda ga prati kao u odličnoj koreografiji – moda iz tridesetih godina prošlog veka u atmosferi velike finansijske krize u Americi, predstavlja ga kao opakog frajera, u svakom pogledu. Hladne plave oči, isklesano ali čulno lice, puna usta i savršena frizura. Sve je na njemu oštro i nekako jedva ukroćeno. A i Pol Anderson, kao Artur Šelbi, na svoj način izgleda opako. Njihov stil je inspirisan vojničkim frizurama, koliko i portretom kriminalaca sidnejske policije iz dvadesetih godina prošlog veka, huliganskim stilom sa kraja devetnaestog veka.

View this post on Instagram

#peakyblinders

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Frizura je odmah postala popularna, a sada je, sa povratkom blajndersa na male ekrane, popularnija nego ikad. Muškarci koji žele da istaknu oštru liniju svoje vilice, beskompromisnu glatkost uredno ošišanog potiljka i snagu svog vrata, dok na vrhu glave nose razbarušenu gužvu kose, pokazuju frizerima Kilijanovu fotografiju u ulozi Šelbija.

Svi blajndersi su slično stilizovani – pozadi i sa strane “na keca”, a posebnost svake frizure određuje tip kose, koja pada odozgo ravno, u loknama ili bičevima, ili se nosi zaglađena unazad.

Ova frizura je prilično praktična za održavanje, uredna je i može se prati svakodnevno. Uz malo provlačenja nauljenim prstima kroz kosu (tamo gde je ima) stilizovanje je završeno.

Wannabe TV

Editors choice