Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Moda i nega

Peaky Blinders: Budi kul – ošišaj se kao birmingemski bandit

1/2

Dok ljubitelji serije iščekuju početak pete sezone “Birmingemske bande”, priče o Tomu Šelbiju, njegovoj porodici i kriminalnoj imperiji koju je stvorio, a promoteri pale vatru, nagoveštavajući da će biti dramatičnija i napetija nego prethodna, stilisti na tu vatru dodaju ulje sa svoje strane – sofisticirano, kap po kap. A može i vosak. Za oblikovanje kose.

Kilijan Marfi, koji igra Šelbija, izgleda odlično, od samog početka, a njegova banda ga prati kao u odličnoj koreografiji – moda iz tridesetih godina prošlog veka u atmosferi velike finansijske krize u Americi, predstavlja ga kao opakog frajera, u svakom pogledu. Hladne plave oči, isklesano ali čulno lice, puna usta i savršena frizura. Sve je na njemu oštro i nekako jedva ukroćeno. A i Pol Anderson, kao Artur Šelbi, na svoj način izgleda opako. Njihov stil je inspirisan vojničkim frizurama, koliko i portretom kriminalaca sidnejske policije iz dvadesetih godina prošlog veka, huliganskim stilom sa kraja devetnaestog veka.

Frizura je odmah postala popularna, a sada je, sa povratkom blajndersa na male ekrane, popularnija nego ikad. Muškarci koji žele da istaknu oštru liniju svoje vilice, beskompromisnu glatkost uredno ošišanog potiljka i snagu svog vrata, dok na vrhu glave nose razbarušenu gužvu kose, pokazuju frizerima Kilijanovu fotografiju u ulozi Šelbija.

Svi blajndersi su slično stilizovani – pozadi i sa strane “na keca”, a posebnost svake frizure određuje tip kose, koja pada odozgo ravno, u loknama ili bičevima, ili se nosi zaglađena unazad.

Ova frizura je prilično praktična za održavanje, uredna je i može se prati svakodnevno. Uz malo provlačenja nauljenim prstima kroz kosu (tamo gde je ima) stilizovanje je završeno.

Wannabe TV

Editors choice