Novi modni trendovi za jesenju i nastupajuću zimsku sezonu, prilično su ekstravagantni, obiluju predimenzioniranim komadima i bojama, među kojima se i u odevnim predmetima i u detaljima i aksesoaru, najviše pojavljuje boja nevena (zagasito narandžasta) i jarko plava. Među brojnim stilovima koje plasira visoka moda, ovih šest je najprimenljivije i predstavljaju najveće sezonske trendove.

Rok zvezda

Pogledajte samo kako su rok zvezde zamislili kreatori – Rick Owens je dodao gotički obrt svojim cipelama sa platformom, kao i crne kožne traperice, pod uticajem grupe Kiss. Životinjski print (leopard) sada nose muškarci, a forsiraju ga svi, od Neil Barrett-a do Dior-a. Najsigurnije vam je da odaberete crnu boju (i crnu kožu), a nemojte zanemariti ni te leoparde. Obucite se kao rok zvezda, sa malo preterivanja i negujte svoj neprolazni tinejdžerski duh.

Urbani istraživač

Dizajneri su ove sezone udvostručili praktičnost, ali bukvalno – evo predimenzioniranih džempera i komotnih pantalona u koje mogu da stanu dve osobe (ili možete da se ugojite 50 kila, a da i dalje imate komotnu garderobu). Jakna poput vreće za spavanje, toliko je duga, šuškava i topla, kao da ćete je nositi u istraživačkoj misiji na Severnom polu – a možda odlazak na posao u zimskim danima jeste ravan takvoj misiji. Kenzo nudi arlekinsku varijantu polarnog autfita, a imamo i ogromne šalove (Doctor Who fazon) koje popularišu Loewe, Valentino i Fendi. Znači pufnasto, znači preveliko, znači šareno – ili crno.

Comments