Mnogo muškaraca ne može muški da podnese gubitak kose. Ima nečeg u onoj priči o Samsonu, a kosa je svakako ukras na glavi, ako umete da je nosite. Ali, mnogi muškarci džaba imaju kosu. Ništa maštovitost, ništa lokne, ništa šiške, samurajski repići i punđice.

Kao da nikad nisu videli kako izgledaju vitezovi, vilenjaci, proroci, umetnici. Oni koji vole dugu kosu, obično je nose vezanu u rep, a kad počnu da ćelave, samo im taj rep i ostane. Tužno. Potpuno ćelav naprotiv, ne izgleda ni patetično, ni zastarelo, a ako ima sreće pa mu glava nije kvrgava, ostaci kose se ne hvataju kao paučina po ćoškovima i uši ne štrče kao drške na loncu, ćelav tip izgleda sasvim seksi. Doduše, Džon Malkovič je baš grdno ćelav, a i dalje je skroz seksi. Brus Vilis ima zelene oči. Mi žene, recimo, nemamo pojma da je on ćelav.

ćelav muskarac 2 Pet prednosti koje ima ćelav muškarac

Ali ne morate da budete glumac, pa da shvatite da biti ćelav ima svojih prednosti.

Umivanje je istovremeno i pranje kose

Ah, nema borbe protiv peruti, ma nema ni šampona! Umijete se toplom vodom i bebi sapunom u tri poteza od obraza do potiljka i to koliko god hoćete puta dnevno. Možete da mažete ćelu najskupljom hidratantnom kremom svoje devojke (doduše, provaliće vas) ali ne mora samo kosa da miriše.

Ćelav tip izgleda mlađe

Pa sad, ako si ćelav već sa dvadeset pet, onda ne. Ali kad doguraš do četvrte banke, oni kosati oko tebe su već više nego prosedi, a ti samo treba glatko da izbriješ ono malo strnjike što ti još raste na potiljku i kad se tako uredno i sveže ćelav uporediš sa sedokosom gospodom – izgledaš kao dečko. Uopšte, biti potpuno ćelav, mnogo lepše deluje nego neka polovična proćelavost, providno teme ili zalisci koji se povlače ka temenu.

Comments