Danas imamo previše vrsta brijača koje možemo da koristimo, od jednokratnih preko britve – do električnih brijača. Koji god od ovih brijača da koristite, sigurno ste se pitali koliko često bi trebalo da ga menjate. Čak i kada je brijač jednokratan, dešava se da ga ljudi koriste više puta, što bi svakako trebalo da se naglasi da nije dobra ideja. Zato je krucijalno pitanje na koje treba da damo odgovor – koliko često treba da menjajmo brijače?

Koliko puta bi trebalo da koristite jedan brijač?

Sve, naravno zavisi od brijača koji koristite. Faktor koji, takođe, može da bude presudan je i to koliko je vaša brada gusta i oštra. Ukoliko imate oštru dlaku i gustu bradu, trebalo bi da izbegavate brijače koji su za jednokratnu upotrebu, eventualno da ih koristite samo kada želite da obrijete bradu koju ste dugo puštali.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tobias Sorensen (@thesorensen)

Jednokratni brijači su pravljeni tako da njihove oštrice budu samo alatke za prvu pomoć, jer onog momenta kada oštrica otupi – ne treba je više koristiti. Britva vas možda podseća na seriju Peaky Blinders, ali je ona, zapravo, i dalje jedno od najboljih sečiva za bradu, samo je potrebno naučitu kako se rukuje njom.

Kada otvorite jednokratni brijač, treba da se držite upravo tog pravila i da ga koristite samo jednom. Koliko god da vam je gusta i oštra brada, koristite ga samo jednom. Dlake na licu su uglavnom malo oštrije od dlaka na telu, zbog čega postoje i stvari na koje morate da obratite pažnju ukoliko koristite britvu ili brijače koji su predviđeni za višekratnu upotrebu – kao što su električni. Ali, sve to možete primeniti i za brijače koje ćete koristiti samo jednom, jer će vaša koža biti dobro pripremljena za brijanje.

Najbolje je brijati se posle tuširanja i to toplom vodom kako bi se pore na vašem licu otvorile i koža dodatno opustila. Ako želite, možete i natopiti peškir toplom vodom i nekoliko minuta ga držati na licu – tako ćete postići isti efekat kao posle tuširanja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Brandon Good (@goodbhavior)

Comments