Za svakog uspešnog čoveka, ključno je imati luksuzan i ispunjen način života. To vam pomaže da dobijete mnogo više od života i uživate u svakom njegovom trenutku. Takođe, može vam pomoći da se razvijete u uticajnog člana društva i džentlmena – čemu većina muškaraca teži. Moda, u današnje vreme, predstavlja veliki deo životnog stila svakog muškarca i ono što nosite ima ogroman uticaj ne samo na to kako se osećate, već i na to kako vas drugi vide. Ali, da li tu ima mesta za preterano oblačenje (ili overdressing)?

Glavni deo mode, u smislu životnog stila, odnosi se na odabir prave odeće za pravu priliku. Iako to ponekad može značiti da se ne oblačite preterano kad je potrebno, to se takođe može odnositi na odabir preteranog oblačenja u određenim trenucima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DENIS CEBULEC (@deniscebulec)

Za koje prilike je odgovarajuće preterano oblačenje?

Poseta kazinu

Jedna prilika koja definitivno zaslužuje preterano oblačenje je poseta kazinu, posebno ako planirate da posetite najglamuroznije kockarnice širom sveta. Istina, sva kazina su glamurozna mesta i pametno je preterati sa odećom za provod u njima. Ovo ne samo da znači da možete da uđete u lokale sa strogim pravilima oblačenja, već i da se osećate kao milion dolara i da se kao rezultat toga provedete najbolje.

Intervju za posao

Jedan od najboljih saveta za razgovore za posao je da se ne plašite preteranog oblačenja. Ovo je dobra ideja jer vam pomaže da stvorite pozitivan prvi utisak kod potencijalnih poslodavaca. Način na koji izgledate je veliki faktor u tome kako vas ljudi vide kad prvi put uđete u prostoriju i pošaljete signal poslodavcima o svom karakteru.

Ako se potrudite da izgledate “pametno” i elegantno, shvatiće da ste neko ko se ponosi svojim izgledom. Takođe će uvideti da ste se potrudili da se elegantno obučete za intervju i odvojili vreme da razmislite šta ćete obući. Sve su to pozitivne osobine koje vam pomažu da ostavite dobar utisak na poslodavce i pokažete im kakva ste osoba.

Pročitajte i ovo: Muška odeća za proleće koja će vam obezbediti lagani prelaz u toplije dane

Večera sa partnerkom

Još jedna prilika u kojoj se preterano oblačenje može isplatiti je romantična večera u otmenom restoranu sa vašom partnerkom. Ovo dobro funkcioniše iz nekoliko razloga. Pre svega što pojedini vrhunski restorani mogu imati formalni kodeks oblačenja koji morate da ispunite da biste ušli. Osim toga, preterano oblačenje za ovu priliku pokazuje partnerki koliko vam je stalo do nje. Ako je u pitanju romantični obrok napolju, za proslavu posebne prilike, prekomerno oblačenje pomaže da noć bude posebnija.

Venčanja i posebne proslave

Osim ako nije izričito navedeno u pozivnici, uvek je dobar potez osloniti se na preterano oblačenje za venčanja i druge posebne proslave. Iako bi pojedini događaji mogli biti neformalniji u modernom dobu, ne možete uvek pretpostaviti da je to slučaj. Ništa nije sramotnije od toga da ne odvojite vreme da se obučete kako treba, i onda se pojavite i vidite da su se svi drugi potrudili. Iz tog razloga, trebalo bi da se potrudite da izgledate što bolje kad prisustvujete ovim prilikama.

Dobra vest je da to nije previše teško postići u bilo kom slučaju. Osnova veoma stilizovanog izgleda je otmeno, dobro uklopljeno odelo. Iako bi crna de fakto mogla biti klasičan izbor, možda ćete imati i odelo u drugoj boji, kao što je tamnoplavo – što je posebno dobro za venčanje. Ako uparite pravo odelo sa smart cipelama, belom košuljom, odgovarajućom kravatom i kaputom tamne boje ako je hladno, trebalo bi da budete spremni za svaku priliku.

Prilike u kojima je dobro osloniti se na preterano oblačenje

Kao što ste mogli da zaključite iz navedenog, postoje određene prilike u životu kad preterano oblačenje jednostavno ima smisla. To će obično biti formalne prilike u kojima ovaj način oblačenja pomaže da se ostavi pravi utisak. Takođe, preterano oblačenje može biti preporučljivo u drugim prilikama, gde ćete možda morati da izgledate ultra-smart da biste ušli u određenu ustanovu ili prostor. Ako odvojite vreme da se pažljivo oblačite za pravu priliku, uvek ćete izgledati on point.

Pročitajte i ovo: Vreme je da osvežite svoj garderober prolećnim jaknama – izdvajamo naših 7 favorita

Naslovna fotografija: instagram.com/deniscebulec

Nenad Grubanoski

Comments