Početkom Nove godine svako od nas donosi nove odluke koje će učiniti da se osećamo i izgledamo bolje, budemo srećniji i uspešniji. Zato, ukoliko se do sada niste dovoljno posvetili svojoj rutini nege – za vas izdvajamo trendove i savete za negu kože i brade koji će biti aktuelni u 2023. godini. Tokom zimske sezone naročito će vam prijati da više pažnje posvetite svojoj koži, a nakon što se budete pridržavali naših saveta, brzo ćete primetiti željene promene. Jer Nova godina je nova prilika za pozitivne promene!

Ovo su top saveti za negu kože i brade u 2023. godini

Minimalistički pristup

Iako znamo da muškarci uglavnom nisu skloni korišćenju preterane količine proizvoda, nije na odmet podsetiti da će 2023. biti godina minimalističkih skincare rutina – u kojima je najbolje da koristite samo one proizvode koji su vam potrebni i koji su namenjeni upravo potrebama vaše kože i brade. Posvetite se kvalitetu pre nego kvantitetu proizvoda i koristite samo ono što vam je neophodno. Ne bi bilo loše ni da se konsultujete sa dermatologom ili stručnjakom koji vam može preporučiti rutinu koja vam odgovara.

Umivanje dva puta dnevno

Jutarnje umivanje je prvi korak svake adekvatne nege. Obratite pažnju da proizvod koji koristite bude pogodan kako za tip vaše kože, tako i za vašu bradu – jer ne želite da izazovete mašćenje brade, bubuljice ili perutanje kože ispod same brade. Najbolje bi bilo da koristite blage proizvode koji sigurno neće izazvati iritacije, a predlažemo vam i da koristite kremu namenjenu za negu i stilizovanje brade, koju ćete naneti nakon umivanja. Na kraju dana, obavezno ponovo umijte lice mlakom vodom, jer su se na njemu tokom dana nakupile neželjene priljavštine.

Hidratacija kože ujutru i uveče

Šta god mislili ili ne mislili o hidratantnim serumima i kremama za lice – vreme je da pokušate da ih uvedete u svoju rutinu nege kože. Ovaj tip krema zadržaće adekvatnu količinu vlage kože vašeg lica, koja vam je naročito potrebna tokom hladnih, zimskih dana i niskih temperatura koje mogu izazvati crvenilo i oštetiti kožu. Možete koristiti serum i hidratantnu kremu i u kombinaciji, ako ste raspoloženi za potpun ugođaj koji će vaša partnerka garantovano odobriti.

Ne zaboravite na negu tela

Nega tela podjednako je važna kao nega lica, i zato je vreme da u 2023. godini razmislite da li vam je zaista okej da se istim proizvodom umivate, kupate i perete kosu. Odaberite za sebe kupku koja će ne samo očistiti vašu kožu, već joj pružiti i potrebnu hidrataciju i dugotrajnu negu. Tokom zimskih meseci svakako vam predlažemo i da nakon tuširanja kožu namažete mlekom za telo, koje će joj vratiti jedrinu, mekoću i dobar osećaj – a uz to je i zaštititi od niskih temperatura.

Tretman kao kod berberina

I za kraj, nikako nemojte zapostaviti svoju bradu! Možete se napraviti kao da je vaše kupatilo berberski salon i sebi barem jednom nedeljno pripremiti potpun ugođaj. Naparite lice i bradu time što ćete ih obložiti toplim peškirom, a zatim kada vam brada smekša i pore na licu se otvore, pređite na rutinu nege i brijanje – odnosno trimovanje brade. Sebe svakako možete častiti i redovnijim odlascima u salon, ali ukoliko nemate vremena za to, i sami možete biti svoj majstor.

Naslovna fotografija: instagram.com/kevin_pabel

Jovana Pantić

Comments