adidas Originals je predstavio novi film “Original is never finished” u kom se pojavljuju vizionari iz sveta muzike, skejtborda, sporta, stila i umetnosti. Potvrđujući da definicija originalnog nikad ne zastareva, u filmu se čuje legendarna pesma “My Way” Frenka Sinatre sa provokativnim, izmenjenim pristupom današnjoj “uličnoj” kulturi. Snoop Dogg, Dev Hynes, Stormzy, Mabel, Kareem Abdul-Jabbar, Brandon Ingram, Petra Collins, Gonz i Lucas Puig deo su ove postave različitih generacija, kojom je adidas Originals dao drugačije značenje klasike i koja se sada obraća novoj generaciji stvaralaca i inspiriše ih da redefinišu značenje originalnosti.

“Sve što radimo za adidas Originals je proces koji traje jer prava kreativnost se nikada ne završava. Neprestano izazivamo sebe i prevazilazimo granice koje sputavaju maštu. Nadamo se da ćemo inspirisati i druge da urade isto. Započeli smo ovu ideju 2015. kada smo preispitivali svako značenje reči. Zatim smo nastavili sa motivisanjem potrošača da uzmu stvari u svoje ruke. Sada sa ovom kampanjom, verovatno najvažnijim konceptom vrednosti našeg brenda, podižemo priču trolista na viši nivo gde se pitamo šta znači originalnost i preispitujemo njenu suštinu.“, izjavila je Alegra O’Hare, potpredsednik “Global Communications adidas Originals & Core”.

adidas originals 1 Snoop Dogg i Kareem Abdul Jabbar u novom adidas filmu koji redefiniše značenje originalnog

Kreiran pod kreativnom upravom adidas Originals globalne kreativne agencije, Johannes Leonardo, film “Original is never finished” istražuje ideju da ako na nečemu dovoljno dugo radite, ono ponovo postaje originalno. Ovo je filozofija koja se provlači kroz dizajn brenda, koji kroz kolektivno sećanje nastavlja da oživljava prošlost i stvara značenje za nove generacije. Kampanja najavljuje predstavljanje EQT, legendarnih patika iz 90-ih, koje su redizajnirane za nove generacije.

adidas originals 2 Snoop Dogg i Kareem Abdul Jabbar u novom adidas filmu koji redefiniše značenje originalnog

“Prošlost osnažuje budućnost je filozofija kojoj je Originals brend veran u svemu što radi. Želeli smo da oživimo ovo istraživanjem bogate kreativne istorije različitih sfera – muzike, umetnosti, filma, pa čak i sporta. ,Original is never finished’ je otvoren poziv novoj kreativnoj zajednici i poziv na akciju da se prošlost koristi kao osnova za nove ideje”, objašnjavaju Ferdinando Verderi, Wes Phelan i Matt Edwards, kreativni direktori u agenciji Johannes Leonardo.

adidas originals 3 Snoop Dogg i Kareem Abdul Jabbar u novom adidas filmu koji redefiniše značenje originalnog

“Original is never finished” vizuelno oživljava ideju da će ponovno stvaranje nečega, na način svojstven svakoj pojedinačnoj osobi, uvek biti potpuno originalno. U sceni “The Birth of Venus” umetnica/fotograf Petra Collins ponovo stvara simboličnu ikonu lepote. Njen subverzivni deo filma daje novo značenje ozloglašenom umetničkom delu Botičelija. U drugoj sceni, reper i autor pesama Snoop Dogg ponovo oživljava scenu omota albuma “Doggystyle” dok ujedno izražava jasan stav o jednakosti polova u hip-hop kulturi zamenom uloga sa poznatim protogonistima. Od skejt legende Gonza koji uz francuskog profesionalnog skejtera Lucasa Puiga u sceni “Lucas & The Gonz” osvaja ulice na svoj način, preuzima baklju od košarkaške legende Kareema Abdul-Jabbara, pa sve do Brandona Ingrama u “Raining Basketballs” ili Deva Hynesa koji klima glavom odrazu prošlosti u delu “Mirrors” i legendarnih patika NMD koje imaju novu „masku“ kako bi dobile novo značenje u sceni “Sneakerheads” – svi oni nose isto značenje da originalnost nikada ne prestaje.

adidas originals 4 Snoop Dogg i Kareem Abdul Jabbar u novom adidas filmu koji redefiniše značenje originalnog

Original kampanja se predstavlja 18.januara 2017.

Comments