Savremena pravila flertovanja za kul tipove

Parfemi koje treba da probaš ove jeseni

Najbolje filmske frizure Brada Pitta + kako da ih napraviš

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Šta da obuješ uz šorts?

Šta da obuješ uz šorts?

Verovatno misliš da tu nema dileme – vrućina je, obučeš šorts, bermude ili bilo šta okraće sa parom nogavica, natakneš japanke, koliko da ne ideš bos i ideš… Ali takav možeš na bazen i do prodavnice u komšiluku. Da ne bi pravio ozbiljne stilske greške i izgledao smešno, prvo utuvi da postoje razlike između stilova šortseva, kao i između stilova pantalona. Pantalone su i ono što oblačiš za venčanja i sahrane, ali i farmerice – a razlika je velika. Isto ti je i sa šortsevima. Ne želimo da te plašimo pričom o šortsu koji ide uz sako (jeste, ima tipova koji to nose) i elegantnim cipeliškama koje idu uz to, jer su sportski, “vojnički” i šortsevi od teksasa verovatno ono što ćeš radije nositi, a obuću koja uz to ide, verovatno već imaš.

Sportski šorts

Sportski šorts je varijanta skraćene trenerke, vezuje se na učkur, nogavice su mu širokoe i suknjaste i napravljen je od meke trikotaže – nešto najudobnije što možeš da obučeš, a da nisi baš u gaćama. Ali da ne bi izgledao kao bezveznjak, nego kao moderan dečko, gledaj da ti majice i duksevi budu u istom ležernom, komotnom i sportskom fazonu i uz ovaj stil obuvaj patike, plitke, poluduboke, starke… I još, treba ti nekoliko šortseva u više boja, ako se bojama smatraju nijanse sive, crno i belo.

Šortsevi od teksasa

To nisu samo isečene nogavice na farmericama, mada može i tako. Šortsevi od teksasa mogu da budu krojeni kao uske farmerice, a mogu da budu i širih nogavica i komotnijeg kroja i uz ovakav šorts možeš da nosiš kaiš i košulju, kao i majice i dukserice. Patike u boji lepo idu uz bilo koju nijansu teksasa, a tvoje omiljene patike će se svakako slagati uz svaku teksas-kombinaciju.

Kargo- šorts (vojnički ili safari stil)

Pored sportskog šortsa, ovo je jedan od najudobnijih letnjih komada odeće, jednako je ležeran i komotan, ali preovlađujuće boje su maskirne – boja peska, drap, bež, braon, zelena, maslinasto zelena, senf zelena. Ovakav šorts kombinujte sa odgovarajućim košuljama i laganim jaknama koje možete nositi preko jednobojne majice (majice sa natpisima ostavite za uz teksas-šorts). Idealna obuća uz kargo-šorts su sandale, u obzir dolaze i japanke i papuče, a ako baš ne voliš da nosiš sandale, ili smatraš da tvoja stopala i prsti nisu baš lep prizor, obuj jednostavne bele patike.

Obrati pažnju na to da se u svim ovim varijantama patike nose bez čarapa, dakle, idu na bosu nogu, a to zahteva više vođenja računa o higijeni, nego da ideš bos. Patike treba da budu lagane, od materijala koji se lako peru i suše, a noge treba da pereš i pre obuvanja i odmah nakon izuvanja.

———————————————————————————————————————————

izvor naslovne fotografije: instagram.com/ourlifestylechoices

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice