Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Moda i nega

Šta da obuješ uz šorts?

Verovatno misliš da tu nema dileme – vrućina je, obučeš šorts, bermude ili bilo šta okraće sa parom nogavica, natakneš japanke, koliko da ne ideš bos i ideš… Ali takav možeš na bazen i do prodavnice u komšiluku. Da ne bi pravio ozbiljne stilske greške i izgledao smešno, prvo utuvi da postoje razlike između stilova šortseva, kao i između stilova pantalona. Pantalone su i ono što oblačiš za venčanja i sahrane, ali i farmerice – a razlika je velika. Isto ti je i sa šortsevima. Ne želimo da te plašimo pričom o šortsu koji ide uz sako (jeste, ima tipova koji to nose) i elegantnim cipeliškama koje idu uz to, jer su sportski, “vojnički” i šortsevi od teksasa verovatno ono što ćeš radije nositi, a obuću koja uz to ide, verovatno već imaš.

Sportski šorts

Sportski šorts je varijanta skraćene trenerke, vezuje se na učkur, nogavice su mu širokoe i suknjaste i napravljen je od meke trikotaže – nešto najudobnije što možeš da obučeš, a da nisi baš u gaćama. Ali da ne bi izgledao kao bezveznjak, nego kao moderan dečko, gledaj da ti majice i duksevi budu u istom ležernom, komotnom i sportskom fazonu i uz ovaj stil obuvaj patike, plitke, poluduboke, starke… I još, treba ti nekoliko šortseva u više boja, ako se bojama smatraju nijanse sive, crno i belo.

Šortsevi od teksasa

To nisu samo isečene nogavice na farmericama, mada može i tako. Šortsevi od teksasa mogu da budu krojeni kao uske farmerice, a mogu da budu i širih nogavica i komotnijeg kroja i uz ovakav šorts možeš da nosiš kaiš i košulju, kao i majice i dukserice. Patike u boji lepo idu uz bilo koju nijansu teksasa, a tvoje omiljene patike će se svakako slagati uz svaku teksas-kombinaciju.

Kargo- šorts (vojnički ili safari stil)

Pored sportskog šortsa, ovo je jedan od najudobnijih letnjih komada odeće, jednako je ležeran i komotan, ali preovlađujuće boje su maskirne – boja peska, drap, bež, braon, zelena, maslinasto zelena, senf zelena. Ovakav šorts kombinujte sa odgovarajućim košuljama i laganim jaknama koje možete nositi preko jednobojne majice (majice sa natpisima ostavite za uz teksas-šorts). Idealna obuća uz kargo-šorts su sandale, u obzir dolaze i japanke i papuče, a ako baš ne voliš da nosiš sandale, ili smatraš da tvoja stopala i prsti nisu baš lep prizor, obuj jednostavne bele patike.

Obrati pažnju na to da se u svim ovim varijantama patike nose bez čarapa, dakle, idu na bosu nogu, a to zahteva više vođenja računa o higijeni, nego da ideš bos. Patike treba da budu lagane, od materijala koji se lako peru i suše, a noge treba da pereš i pre obuvanja i odmah nakon izuvanja.

———————————————————————————————————————————

izvor naslovne fotografije: instagram.com/ourlifestylechoices

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice