Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Moda i nega

Šta da radiš kad počneš da gubiš kosu?

1/2

Više od polovine muškaraca koji počnu da gube kosu, to veoma teško prihvata. Ćelavljenje nije samo estetski problem, već ukazuje na starenje (mada ćelavost može da se javi daleko pre srednjih godina) i predstavlja udarac samopouzdanju. Štaviše, na svetskom nivou, ćelavost je jedan od najvećih muških problema 21. veka.

Proređivanje kose u srednjim godinama je jedna stvar, a drastično povlačenje zalizaka i pojava ogoljenog mesta na temenu, druga. To su dva mesta na kojima se načešće ćelavost pojavljuje – linija kose se postepeno povlači sa čela i na kraju ostavlja samo venac kose na potiljku, od uha do uha, ili ćelavost počinje na vrhu glave, gde se kosa proređuje u obliku kruga koji se širi. Ćelavljenje je deo hormonskog procesa i obično se dešava postepeno, mada kosa može i vrlo brzo da opadne, a u igri je i nasledni faktor – ćelavost, odnosno, bujnu kosu, muškarci nasleđuju po majčinoj liniji. Dakle, ako je vaš deda po majci proćelav ili ćelav, verovatno ćete i vi biti, a ako ima gustu kosu u poznim godinama, verovatno ćete je i vi zadržati.

muškarac 1 Šta da radiš kad počneš da gubiš kosu?

Postoje tretmani, medicinski (hormonski) i prirodni i protiv ćelavosti se možete boriti, odnosno, možete usporiti i umanjiti gubitak kose. Ali gustu grivu ne možete sačuvati, ako je već počela da se prirodno proređuje. Neki muškarci se odlučuju na plastičnu operaciju, jer ne mogu da prihvate gubitak kose i podvrgavaju se bolnim i skupim tretmanima presađivanja kose. Ako je to rešenje za vas, niko vas zbog toga neće osuđivati – barem ne više od žena koje se zbog lepote podvrgavaju operacijama zatezanja lica, popunjavanja usana i povećanju grudi.

Najbolje rešenje vam je da prihvatite ćelavost i da pronađete frizuru koja će vam najbolje stajati.

Žene nemaju ništa protiv ćelavih muškaraca, ćelavost je muževna i seksi, ako je nosite sa stilom. Dakle, posmatrajte gubitak kose kao smer u izgradnji imidža, koji ćete verovatno morati da promenite, čime ćete osvežiti svoj izgled i poboljšati utisak koji ostavljate. Možda ćete se odlučiti za sportsku varijantu i nošenje kačketa, a možda ćete otkriti da vam odlično stoji “gusarska” marama i ležeran hipi ili rokerski stil. Ili ćete uglancati ćelu, da vam se slaže uz odela, košulje i kravate. Možete pustiti bradu, što je česta i odlična kompenzacija ćelavosti (žene takođe veoma vole lepe, uredne i negovane brade). Zapravo, najvažnije je da prihvatite gubitak kose i da se ne stidite i ne osećate loše – samopouzdanje je najbolji deo vašeg izgleda. I još bitnije je, da ne pokušavate da sakrijete ćelavost, ili da ne odaberete neku frizuru zbog koje ćete delovati smešno i patetično. Imate nekoliko opcija u zavisnosti od obima i mesta na kojima se kosa proređuje.

Wannabe TV

Editors choice