U beogradski hram patika, Tike prodavnicu, stiže reizdanje još jednog kultnog modela iz devedesetih, Nike Air Jordan XII “CNY”, koji će svim ljubiteljima urbane kulture odevanja biti dostupan već od subote, 28. januara.

Malo šta je u devedesetima izazvalo takvu neizvesnost i iščekivanje kao Nike-ova najava nove patike inspirisane japanskom Rising Sun zastavom i svečanim ženskim čizmama iz 19. veka. Međutim, kada se kao rezultat ove hrabre i nesvakidašnje kombinacije pojavila nova Nike Air Jordan XII patika, genijalnost i odvažnost Nike brenda ponovo su potvrđeni. O genijalnosti dovoljno svedoči sam dizajn patike, dok impresivnu odvažnost najbolje opisuje činjenica da je Air Jordan XII ušao u istoriju kao prva patika ustanovljena pod Air Jordan brendom.

Nike Air Jordan XII CNY 2 Stižu nove NIKE AIR JODAN XII patike

Danas, 20 godina kasnije, Nike odaje počast svom kultnom modelu izdavanjem nove Nike Air Jordan XII “CNY” patike, ovoga puta u muškoj i ženskoj varijanti.

Model u muškom izdanju je napravljen sa asocijacijom na klasično “Taxi” izdanje, ali i sa značajnim promenama materijala i detalja u čast Chinese New Year (Kineske Nove Godine). Simboli na jeziku, 3M Reflective gornjište i drveni detalji ovo izdanje zaista čine drugačijim. Muški model je dobio i posebno dizajniranu kutiju što će sigurno obradovati kolekcionare i ljubitelje Jordan brenda.

Model takođe dolazi i u ekskluzivnom “CNY” izdanju za devojke pod nadimkom Peach Pink, asocirajući na ukrase patike u toj boji.

Nike Air Jordan XII “CNY” patike premijerno su dostupne od 28.01. u Tike store-u i online šopu.

Nike Air Jordan XII CNY 1 Stižu nove NIKE AIR JODAN XII patike
Comments