Baz obzira na to u kojoj meri pratiš modne trendove i obraćaš pažnju na must have komade, sigurno, ali sigurno si primetio da su momci načisto “odlepili” za nekakvim (uglavnom) maslinasto zelenim jaknama sa rajsferšlusom i da su ih nosili u svim mogućim kombinacijama. Te “nekakve” zelene jakne sa rajferšlusom su zapravo bomber jakne koje su, možemo da kažemo, definitvno obeležile i prethodnu i ovu sezonu, a verovatno će i svaku narednu. Jer, tako su svedene, a tako efektne i definitivno su tako trendi!

Modni dizajneri su nam ih prikazali na sve moguće načine i to ne samo kao deo klasične sportske kombinacije (bomber jakna + džins + majica ili duks + patike), već su išli toliko daleko da su ih kombinovali čak i uz sakoe i time stvarali ekstravagantne, upečatljive kombinacije.

Dostupne u raznim bojama od maslinasto zelene, preko crne, pa sve do bordo i onih sa zanimljivim dezenom, bomber jakne su sjajan izbor za hladne dane i trendi street style kombinacije. Ukoliko želite da na neki način “zaokružite” svoj autfit, samo “nabacite” bomber jaknu i – pokret!

Bomber jakne na modnim revijama

Bomber jakne su “pufnaste”, sa kratkom “ranfla” kragnom, a isti detalj krasi i završetak rukava, kao i samu donju ivicu jakne, a ovi detalji su obično u nekoj drugoj boji, ukoliko dizajneri žele da stvore interesantniji izgled. Manekeni na modnim pistama ih nose pojedinačno, ali i “u slojevima”, odnosno u kombinaciji sa košuljama ili kardiganima. Iako su namenjene pre svega sportskom look-u, bomber jakne se odlično “snalaze” i u kombinaciji sa formalnim pantalonama i cipelama. Sve zavisi od toga kakav utisak želite da ostavite. Inače, bomber jakne u svom originalu jesu sastavni deo vojničkih uniformi, ali kroz samo nekoliko godina su postale neizostavni deo svakodnevnih kombinacija koje čak i ne moraju da budu u military stilu.

Ovako su se nosile do sad…

bomber jakne 1 Sve što treba da znaš o bomber jaknama

A ovako će od sad…

bomber jakne 2 Sve što treba da znaš o bomber jaknama
Comments