Dani kada je nega kože bila isključivo vezana za žene su odavno za nama. Danas, u eri metroseksualaca, ovo je postalo i polje interesovanja mnogih muškaraca. Tome su doprineli i brojni proizvodi za negu muške kože koji su se pojavili na tržištu, kao i neki kozmetički tretmani namenjeni njima. Zato je danas fino negovan muškarac, bez dlaka na grudima i ispod pazuha, nešto što se podrazumeva. Predstavljamo vam neke činjenice u vezi nege kože, koje bi svaki muškarac trebao da zna.

Razlika u kvalitetu kože

U poređenju sa ženskom kožom, muški epiderm je masniji i pogodniji štetnom uticaju Sunčevih zraka. Zbog toga muškarci treba da koriste samo preparate namenjene njima, a da ne misle da mogu da pozajme od svoje partnerke nešto.

Proizvodi za čišćenje

Muškarci su do skoro tradicionalno koristili sapun za otklanjanje nečistoća sa lica, dok žene već dugo znaju da on samo isušuje kožu, pa ona tako prerano stari. Zbog toga je za čišćenje bolje koristiti preparate za negu muškog lica, koji se danas mogu naći u svakoj parfimeriji, ili apoteci.

Piling

Povremeno rađenje pilinga lica je za muškarce važno zato što otvara pore i omogućava koži da diše. Takođe, otklanja nečistoće, a što je najvažnije, tako sređeno lice je lakše za brijanje.

nega1 Sve što treba da znate o nezi muške kože

Hidratacija

Hidratacija kože nije samo važna za muškarce sa suvom kožom. Rađenje pilinga, čišćenje, i brijanje, mogu da isuše kožu, pa je zato važno da joj se obezbedi dovoljna količina vlažnosti. I za to postoje adekvatni preparati namenjeni muškarcima koji u sebi imaju i formulu za zaštitu od UVA i UVB zraka.

Comments