Kada čujete ime Timothée Chalamet, stil odevanja je sigurno jedna od prvih stvari na koju pomislite – jer se glumac, osim u filmskim ostvarenjima, ističe i u svetu mode. On je definitivno jedan od najbolje obučenih mladih umetnika u Holivudu i šire, a to dodatno pokazuju njegovi odvažni, neobični i vrhunski stilizovani autfiti.

Chalamet je odrastao u Njujorku. Njegov otac Francuz je bio urednik koji je radio za Unicef, dok je njegova majka Amerikanka bila plesačica i izvođačica na Brodveju. Kao dete, Timothée je gajio entuzijazam za razne aktivnosti, od brodvejskih predstava do sporta. U toku odrastanja, sa porodicom je provodio leta u Francuskoj.

Njegova starija sestra, Pauline, takođe je glumica – ali tu nije kraj njegovih porodičnih veza sa šoubiznisom — tetka mu je producent i pisac, ujak radi kao TV reditelj, a njegov deda je bio scenarista i romanopisac. Sa 12 godina je prvi put gledao Heatha Ledgera u ulozi Jokera u Nolanovom filmu The Dark Knight, pa je poželeo da postane glumac.

Dobio je nominaciju za Oskara za glavnu ulogu u filmu Call Me By Your Name iz 2017, što ga čini najmlađim glumcem u ovoj kategoriji otkako je 19-godišnji Mickey Rooney nominovan za Babies in Arms (1939). Chalamet se takođe pojavio u popularnim filmovima Interstellar (2014) i Lady Bird (2017), a glumio je Henrija V u filmu The King (2019).

Van ekrana i na crvenom tepihu, Chalamet uvek izgleda besprekorno. Neprestano pomera granice odevanja i muške mode. Što je najbolje od svega, Timothée nema stilstu, već samo bliska prijateljstva sa nekoliko dizajnera. Zbog toga je njegov stil još više fascinantan. Podsetimo se samo nekih nedavnih autfita koje je nosio.

Timothée Chalamet – stil koji pomera granice

Na Filmskom festivalu u Veneciji, mladi glumac je izneo jedan od najrizičnijih i najefektnijih autfita. Umesto košulje ili majice, nosio je samo dugu crvenu ešarpu, uz crvene kožne pantalone. Izdanje za pamćenje!

Još jednom u Italiji, u Rimu, Chalamet je nosio efektan sivi džemper sa motivima srca, koji se retko viđaju na muškim odevnim komadima. Kožne pantalone mu uvek besprekorno stoje.

Nedavno, u Njujorku, Chalamet je pravo sa piste nosio novu Tom Ford kolekciju – braon kožno odelo upareno sa svilenom braon košuljom. Ceo autfit, od glave do pete, neposredno pre toga smo videli na Nedelji mode u Milanu.

Još jedno senzualno izdanje mladog glumca videli smo na Vanity Fair zabavi posle dodele Oskara – nosio je kratki svetlucavi sako i savršeno krojene crne pantalone.

Na Met Gali, Chalamet je hrabro izneo starke, što retko ko može da uradi. Bile su savršeno stilizovane uz njegovo belo odelo sa crnim detaljima.

Na Filmskom festivalu u Kanu, Timothée je izgledao upečatljivo u metalik odelu, koje savršeno odražava njegov ekscentrični stil odevanja.

Glumac se ne libi ni da ponese jarke boje – oduševio nas je u odelu ciklama boje, koja se takođe retko kad primeti u muškoj modi.

Timothée Chalamet niže i sjajna street style izdanja. Kad je van crvenog tepiha, oblači se ležernije, ali i dalje veoma trendi. Recimo, zna da ne može pogrešiti sa džinsom od glave do pete – nosio je teksas pantalone uz jaknu i majicu sa dezenom.

Pročitajte i ovo: Najbolja modna izdanja Davida Beckhama o kojima svi (i dalje) pričaju

Naslovna fotografija: instagram.com/tchalamet

Božica Luković

Comments