Ako spadaš u moderne momke, onda verovatno još od osnovne škole sređuješ obrve (i sve devojke ti zavide, jer su iz nepoznatog razloga muške sređene obrve uvek deset puta lepše, gušće i efektnije od ženskih), a sigurno imaš i veoma veliki neseser pun raznih preparata za posle brijanja, za negu kose, zuba, kože… Savremeni momci ne misle da je ženskasto i neprilično negovati se, mirisati i koristiti kozmetiku, a ženski svet je veoma zadovoljan zbog toga – cure vole doterane frajere, koji izgledaju negovano i lepo mirišu. Evo nekih saveta za negu, koje možeš brzo da sprovedeš i postigneš zadovoljavajući efekat.

Kako da umanjiš podočnjake posle neprospavane noći

Držanje kolutova svežeg krastavca je idealno, ali nemaš volje ni da digneš glavu iz kreveta (a nemaš ni krastavac), mamuran si (i pitaš se šta ti je to trebalo usred radne nedelje) i sam sebi u ogledalu izgledaš kao kriminalac. Najpre se umij hladnom vodom i dok spremaš sebi kafu, stavi dve kafene kašičice na par minuta u zamrzivač. Rashlađene kašičice zatim nežno prisloni preko kapaka i drži par minuta. Ako ti je to nepraktično, ukvasi pamučnu krpu, komad gaze, peškirić, majicu (ako nemaš odgovarajuću maramu) i takođe stavi na kratko u zamrzivač. Posle možeš tu prijatno ledenu tkaninu da vežeš preko očiju i da popiješ kafu žmureći (ne moraš da gledaš, da bi pogodio usta). Posle ovog tretmana, izgledaćeš značajno svežije i uljudnije. Brijanje i sređivanje frizure će upotpuniti utisak.

Patiš od sindroma “samo da ne moram da se izuvam”?

To su gljivice – one daju tvojim čarapama taj grozan miris, a ne obuća koju nosiš. Obuća poprimi taj miris od tvojih nogu. Evo recepta za uništavanje gljivica – sipaj u lavor mešavinu od jedne trećine sirćeta i dve trećine (mlake) vode i natapaj noge petnaestak minuta (najbolje pred spavanje) tri dana zaredom. Bilo bi mudro da u tom periodu opereš sve patike i kućne papuče u mašini, a i njih možeš prethodno natopiti ovom mešavinom.

Comments