Komplimenti o izgledu koji ženama najviše prijaju

Kako da budeš savremen muškarac – iz ugla različitih muškaraca

Savremena pravila flertovanja za kul tipove

Parfemi koje treba da probaš ove jeseni

Najbolje filmske frizure Brada Pitta + kako da ih napraviš

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Zašto svaki muškarac treba da nosi košulje

Zašto svaki muškarac treba da nosi košulje

1/2

Sigurno u svom ormaru imate nekoliko omiljenih košulja, za svakodnevno nošenje, kao i neke za svečane prilike – košulje su znak elegancije i dobrog ukusa i neizostavan deo garderobe dobro obučenog muškarca. Izbor košulja, modela, oblika kragni i načina kopčanja, boja i dezena ogroman je i dozvoljava vam da imate po neku košulju za svaku priliku – za posao, za neobavezne svakodnevne prilike, kao i za svečanosti, pa čak i za fizički zahtevan i prljav posao. Ima i košulja koje nije obavezno peglati, ali one bele i svečane svakako zahtevaju dobro održavanje i peglanje, što ne umanjuje njihovu popularnost i neophodnost.

Prva muška košulja koja se zakopčava uz pomoć dugmadi, nastala je krajem 19. veka, kažu modni istorijski izvori – pre toga, košulje su se navlačile preko glave i uglavnom su se nosile ispod odeće, kao veš, ili kao noćne košulje (dugačke spavaćice, koje su muškarci oblačili pre odlaska u krevet).

Kada su se pojavile košulje nalik današnjima, bile su bele i predstavljale su odliku položaja i prestiža – baš zbog zahtevnosti njihovog održavanja. Samo neko imućan mogao je sebi da priušti pranje i peglanje košulja, odnosno, da ima slugu za održavanje garderobe, kao i da ima dovoljno košulja koje može da menja, dok su ostale na pranju, sušenju, štirkanju, peglanju.

Oni koji nisu mogli sebi da priušte održavanje belih košulja, često su nosili plastrone – bele “portikle” na grudima, koje su davale utisak da neko ispod žaketa nosi košulju, zajedno sa belim manžetnama, koje su se nosile kao narukvice, tako da malo vire ispod rukava i stvaraju odgovarajući utisak.

Bela košulja se i danas smatra najelegantnijom, a prave se od raznih materijala – svile, satena, pamuka, lana, kao i raznih sintetičkih mešavina, koje olakšavaju pranje i održavanje. Jednako elegantna je i crna košulja, koja se smatra još i vrlo sofisticiranom, jer zahteva pažljivije osmišljen stajling, koji nadilazi tradicionalnu eleganciju.

Wannabe TV

Editors choice