Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Moda i nega

Zašto svaki muškarac treba da nosi košulje

1/2

Sigurno u svom ormaru imate nekoliko omiljenih košulja, za svakodnevno nošenje, kao i neke za svečane prilike – košulje su znak elegancije i dobrog ukusa i neizostavan deo garderobe dobro obučenog muškarca. Izbor košulja, modela, oblika kragni i načina kopčanja, boja i dezena ogroman je i dozvoljava vam da imate po neku košulju za svaku priliku – za posao, za neobavezne svakodnevne prilike, kao i za svečanosti, pa čak i za fizički zahtevan i prljav posao. Ima i košulja koje nije obavezno peglati, ali one bele i svečane svakako zahtevaju dobro održavanje i peglanje, što ne umanjuje njihovu popularnost i neophodnost.

Prva muška košulja koja se zakopčava uz pomoć dugmadi, nastala je krajem 19. veka, kažu modni istorijski izvori – pre toga, košulje su se navlačile preko glave i uglavnom su se nosile ispod odeće, kao veš, ili kao noćne košulje (dugačke spavaćice, koje su muškarci oblačili pre odlaska u krevet).

Kada su se pojavile košulje nalik današnjima, bile su bele i predstavljale su odliku položaja i prestiža – baš zbog zahtevnosti njihovog održavanja. Samo neko imućan mogao je sebi da priušti pranje i peglanje košulja, odnosno, da ima slugu za održavanje garderobe, kao i da ima dovoljno košulja koje može da menja, dok su ostale na pranju, sušenju, štirkanju, peglanju.

Oni koji nisu mogli sebi da priušte održavanje belih košulja, često su nosili plastrone – bele “portikle” na grudima, koje su davale utisak da neko ispod žaketa nosi košulju, zajedno sa belim manžetnama, koje su se nosile kao narukvice, tako da malo vire ispod rukava i stvaraju odgovarajući utisak.

Bela košulja se i danas smatra najelegantnijom, a prave se od raznih materijala – svile, satena, pamuka, lana, kao i raznih sintetičkih mešavina, koje olakšavaju pranje i održavanje. Jednako elegantna je i crna košulja, koja se smatra još i vrlo sofisticiranom, jer zahteva pažljivije osmišljen stajling, koji nadilazi tradicionalnu eleganciju.

Wannabe TV

Editors choice