Čizme, odnosno, duboke zimske cipele, treba da ispunjavaju određene standarde – da vam stopala u njima budu suva i topla, da budu praktične i da lepo izgledaju. Prava zimska obuća može biti – pravi izazov.

Karakteristike dobre zimske obuće

Trajnost

Dobra zimska obuća je trajna, ako nije napravljena kao tenk, onda biste mogli da nosite i patike. Čvrsta spoljašnjost i visokokvalitetna izrada je prvo na šta treba da obratite pažnju kada kupujete par zimskih čizama. Na taj način, sledeće godine nećete morati da ih kupujete ponovo.

Nepromočiva zimska obuća

Zimske čizme ne moraju biti potpuno vodootporne, ali ako živite negde gde ima mnogo padavina, vredelo bi razmisliti o tome. Vodootporna obuća može biti manje prozračna, pa vam se stopala mogu znojiti, pa je bolje da odaberete materijale koji su delimično vodootporni i nisu skloni tome da se ukvase i ostanu mokri (ne antilopu, da koži).

Toplota

Potrebno je i da zimska obuća bude topla i na neki način izolovana. Sintetička izolacija je sasvim odgovarajuća.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DIEMME (@diemmefootwear)

Lovačke čizme

Sa većim delom pokrvenim gumom, ovo je možda vrhunska zimska obuća, dizajnirana za sneg, kišu i hladnoću, topla i vodootporna. Možda ćete ih teško ukombinovati sa stilom odevanja, ali ovakve čizme vam pružaju potpunu zaštitu stopala u zimskim danima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DIEMME (@diemmefootwear)

Klasična derbi zimska obuća

Derbi čizme su bezvremeni klasik, koji se može nositi u bilo kojoj kombinaciji, od ležerne odeće, do odela krojenih po meri. Neophodne su u garderobi svakog muškarca, a ako su sa pojačanim đonom, možete ih nositi i u najhladnijim danima. Debeo đon daje stabilan oslonac po vlažnom vremenu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KLEMAN (@kleman_france)

Vodootporne čizme – patike  

Sportske čizme, odnosno, duboke, vodootporne patike, mogu biti najpraktičnija obuća za hladno vreme. Udobne su, izgledaju sportski i imaju dobru izolaciju i pogodne su za svaki dan.

Pročitajte i ovo: Kako da brendiraš svoj stil

Čelzi sa debljim đonom

Tradicionalne Čelzi čizme, elegantne su i imaju ravnan i tanak đon, a zimska varijanta ovog modela je tek nešto malo upadljivija, zbog gume sa dubljom šarom na đonu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YOLO🇳🇵 (@yolobrand_)

Planinarska zimska obuća

Klasične kožna planinarska obuća danas je zamenjena lakim sintetičkim verzijama visokih performansi, ali one i dalje izgledaju odlično i pružaju kvalitetnu zaštitu od zimskih vremenskih uslova. Lepo idu uz džins, flanelske košulje i jakne i veoma su trajne.

Moderna planinarska obuća

Planinarske čizme su postale izazov za kreatore, koji su napravili modernu verziju koristeći tehničke materijale i savremenu siluetu. Zimska obuća sa karakterom – mogla bi da bude definicija i pravi izbor za vas.

Naslovna fotografija: instagram.com/hypesneakershop

Đorđe Đoković

Comments