S jednog kraja sveta, pa sve do drugog, širom zemljine planete postoje mesta koja svojim izgledom oduševljavaju, ostavljaju bez teksta i daha. Posebno se to dešava na mestima gde se kopno i voda susreću, na mestima gde priroda ne dozvoljava da je ljudska ruka menja u velikoj meri. Baš takvi su i ovi vodopadi, pa ljubitelji uopšte vode koja s visina teče, sebi zadaju obavezu da bar nekada tokom života posete neke od njih.

Seljalandsfoss, Island

Ovaj vodopad nalazi se na jugu Islanda i svi oni koji posete ovaj kraj Zemlje skoro da ne propuštaju priliku da posete i njega, da pogledaju kako izgleda iz podnožja, ali i iza, pre nego počne da “pada”. Utisci su kod svih isti, jer ovaj predeo toliko savršene prirode ima u sebi da izgleda neverovatno, čak i magično.

vodopadi 1 5 zapanjujućih vodopada koji postoje u svetu

Viktorijini vodopadi, Zambija i Zimbabve

Za njih već svi znamo. Najveći vodopadi na svetu, smešteni na reci Zambezi, definitivno su san skoro svih nas da ih posetimo. Ovi vodopadi su pod zaštitom UNESCO-a, te se mogu posetiti i videti sa raznih mostova, ali i hotela i kampova koji se nalaze u samoj njihovoj blizini.

vodopadi 2 5 zapanjujućih vodopada koji postoje u svetu
Comments