Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Putovanja

Bobanove traume: Budi dobar

Ma idi. Imam traume iz detinjstva. Da me nije vaspitavala majka, nego neka veštica maćeha, verujem da bih ispao sasvim dobar. Znao bih da joj smetam u životu, da sam joj teret i da me ne voli, nego me nekako podnosi i ne bih se pitao zašto se ponaša kao da sam joj teret i da joj smetam, ako me voli. Ovako sam iskidan majčin sin, napola dresiran, napola divalj i zaplašen, a moje ponašanje prema ženama je često potpuno suprotno poverenju ili nepoverenju koje osećam.

Stvarno ne znam kad sam dobar. Sludele su me oprečne poruke vaspitanja. A zatim sam otkrio da žene uvek šalju oprečne poruke. Vole te, a zastrašuju te. Žele da si poslušan, ali teško tebi ako ne umeš da obuzdaš njihove zahteve i da uradiš kako hoćeš, jer će te potajno smatrati slabićem i šonjom i priželjkivaće da pokažeš zube, a neće to moći da ti kažu nikako – osim suludim oprečnim porukama, čije je dokonavanje prepušteno tvojoj inteligenciji i iskustvu.
Pa, iskustvo ćeš svakako steći, ali opametiti se nećeš. Jer čim izađeš ispod majčinog kalupa, pojaviće se sve ostale žene u tvom životu da preuzmu posao sluđivanja oprečnošću.

smokljan Bobanove traume: Budi dobar
Dakle, kad si mali, poruka budi dobar, znači budi poslušan. Ne mrdaj, ne galami, sačekaj, igraj se sam. Pravi se u gostima da si miran i poslušan. Ne smetaj. Ne plači, ne opterećuj me. Budi dobar. Nauči da se sam brineš o sebi, već si veliki. Ne pravi sranja u školi. Uči i ređaj dobre ocene, nisi glup. Budi fini prema učiteljici. Budi dobar. Ne udaraj devojčice. Što si dobio batine, je l’ nisi umeo da se braniš? Svi će da te kinje ako vide da si slabić. Budi muško. Ne dozvoli nikome da te maltretira i ponižava. Je l’ ima neka simpatija? Ne daj da te vuče za nos. Budi muško. Kako to razgovaraš sa mnom? Budi dobar. Što mu se nisi suprotstavio? Budi muško. Budi dobar. Budi muško.

Kako da budem dobar i da budem muško? Kad izgleda da biti dobar i muško znači da nekad treba da budeš dobar, a nekad ne. Kako da se suprotstavim nepravdi, kad su me izdresirali da obaram glavu pred autoritetom? Kako da ne dozvolim curi da me gazi, a da ostanem dobar?

Kako da budem sve? Šta ako sam ja stvarno samo dobar i ne umem da budem bitanga, sve i da mi život zavisi od toga? A šta ako sam potpuno kreten, a zabavno mi je da se pravim dobar i da ispaljujem sve oko sebe?
Da li si kevo, htela da mi kažeš da treba da budem dobar prema sebi? Potpuno, beskompromisno i nezavisno od toga hoću li zato ispasti loš prema drugima?
Nisi, garant. Ali srećom, nisam glup. A ni sasvim vaspitan.

Boban Boban

Wannabe TV

Editors choice