Ima jedno mesto na svetu gde je gotovo većinsko stanovništvo žensko. A da bude još zanimljivije, sve one traže muža!

Reč je o Noiva de Kordeiro, selu na jugu Brazila, koje muški članovi napuštaju sa punoletstvom, a oni malobrojni koji su ostali, rade u obližnjim gradovima i dolaze samo vikendom kući. Međutim, oni su već zauzeti ili su u rodbinskim vezama sa svojim sugrađankama, tako da su slobodne žene u ovom selu u ozbiljnom problemu! Tako je jedna dvadesettrogodišnja devojka izjavila da je odavno nije poljubio ni jedan muškarac!

brazil2 Brazilke u potrazi za mužem

Sudbinu ovog sela je možda odredila i njena osnivačica, opet žena, izvesna Marija Sinjorina de Lima. Izopštena iz društva zato što je pobegla od muža za koga je bila prisilno udata, stigla je do ovog mesta i tu počinje njegova istorija. Za njom su u selo stizale i druge “otpadnice” koje su vremenom ustanovile svoja pravila života u zajednici.

Žene u ovom selu žele da se udaju i pronađu ljubav, ali odbijaju da to bude po cenu toga da odu u grad i napuste svoje mesto. One tvrde da je njihovo selo mnogo bolje organizovano od onih gde je vlast u rukama muškaraca.

Svi vi koji ste slobodni, ako su vas oduvek fascinirale zategnute figure, da ne kažem zadnjice Brazilki, ali lepote Brazila, vreme je da počnete da skupljate novac za avionsku kartu, pa pravac Noiva de Kordeiro. Možda nekog njegova sreća baš tamo čeka. Nikad se ne zna!

Olivera Denčić 

Comments