Ako ste tražili bicikl za gradsku vožnju sa ubitačnim frejmom koji košta ispod hiljadarke (i ne podseća vas na skupocen kruzer za piknik), vaše čekanje se završilo: Tokiobajk, već favorit biciklistima u Londonu, Tokiju i Sidneju, izašao je na njujorške ulice u maju, a u oktobru u ćete naći specijalno izdanje za prodaju u ACE hotelima.

Din Di Simon 1 Din Di Simon predstavlja Tokiobajk

Čovek koji stoji iza Tokiobajka – ovog puta u Americi je Din Di Simone, kreativni dizajner i investitor u online aukcijskoj kući Paddle 8. Potkovan diplomama inženjerstva i arhitekture, kao i redovima pečata u pasošu, proveo je više od godinu dana renovirajući stan, uz malu pomoć prijatelja iz sveta dizajna.

Ipak, pre nego što budete zastrašeni, malo se oslobodio: „Malo je neprijatno, ali sam prvo kupio televizor. Jedan od mojih prijatelja je boravio kod mene tokom Svetskog prvenstva. Proveli smo ceo mesec gledajući fudbal i igrajući FIFA-u.“

Din Di Simon 2 Din Di Simon predstavlja Tokiobajk

S obzirom da je sveže oženjen (njegova žena, Juliana Rudel Di Simon, model i dizajner, radi sa njim na pripremi terena za pojavljivanje Tokiobajka-a u Njujorku), njegov adaptirani momački stan se polako menja kako bi ugostio oboje – i njihove bicikle.

Mladen Mitrić

Comments