Svet je pun onih mesta koja svojim izgledom opčinjavaju, jer izgledaju sasvim nestvarno i bajkovito. Neka od njih su pod zelenim površinama, neka pod vodom, a neka pod snegom i ledom, poput Antarktika. Ukoliko voliš da vidiš bar fotografije nekog sličnog mesta ili baš Antarktika, onda će te ove sasvim navesti na to da poželiš da bar jednom u životu odeš i vidiš glečere, sante leda, aktivne vulkane u sred beline i još mnogo toga što zadivljuje svojim izgledom, a postoji na ovom kontinentu.

Ako te zanima kako izgleda iz vazduha, evo jedne fotografije nastale iz letelice. Ono što oduševljava jeste to da sve što vidite izgleda kao nebo koje se nalazi ispod, prepuno oblaka, sve je isto, kako “kopno”, tako i nebo.

antarktik 1 Fotografije zbog kojih ćeš poželeti da posetiš Antarktik (GALERIJA)

Ono što se na Antarktiku često dešava, jeste da se istražuju vode i živi svet u njima, a evo i na koji način ulaze ronioci ispod zaleđene vode.

antarktik 2 Fotografije zbog kojih ćeš poželeti da posetiš Antarktik (GALERIJA)

Jedan od ulaza u ledenu pećinu izgleda baš ovako. Kada se gleda, ne oseća se hladnoća, pa izgleda kao udobno mesto puno mekanog pamuka. Ali, iako to zapravo nije, ova pećina izgleda savršeno.

antarktik 3 Fotografije zbog kojih ćeš poželeti da posetiš Antarktik (GALERIJA)

Glečeri topljenjem prave različite oblike, nijedan ne izgleda isto, što dokazuje i ovaj krug, poput mosta, koji je nastao baš svim tim procesima.

antarktik 4 Fotografije zbog kojih ćeš poželeti da posetiš Antarktik (GALERIJA)
Comments