Ukoliko želiš da sebi prirediš pravi odmor, da li je to odmor od posla, nekih ljudi, porodice, onda je putovanje prava odluka za tebe. A kako brojna istraživanja pokazuju, što dalja destinacija bude odabrana to ćeš tokom putovanja manje stresa osećati. Zato, ako te nešto muči, uzmi kartu i biraj neko daleko, elpo mesto koje će te oporaviti.

Jedna od veoma stresnih situacija na aerodromima posebno jeste prolazak kroz kontrole. Osim samog stresa što to mora da se prođe, još veći dolazi od toga što sve mora da se čeka, budući da su nekada redovi ogromni. Uvek gledaj ko je ispred tebe i budi u redu gde preovladavaju poslovni ljudi, oni koji su sami, a uvek izbegavaj veće grupe, poput društva, porodice, ljudi koji su sa malom decom, jer oni u velikoj meri usporavaju “saobraćaj”.

putovanje 2 Korisni saveti za sve putnike koji ti štede vreme, novac i živce

Često se dešava na putovanjima da kada dođeš u hotel ne možeš da uključiš punjač za telefon u struju, jer utičnica nije odgovarajuća i moraš da kupiš adapter koji će sve to da sredi. Neplanirani trošak! Ali, postoji nešto što ti verovatno nije palo na pamet. Kako svi punjači sada imaju i USB kabl sa sobom, dovoljno je da ga uzmeš, priključiš na TV u sobi i tako napuniš svoj telefon. I da, izbegao si ovaj trošak koji nije moranje.

Korisni saveti su često potrebni i kada je pakovanje u pitanju. Kako bi obezbedio dovoljno mesta u svojoj torbi ili koferu, slobodno sve stvari urolaj u valjak, pojedinačno naravno, te ćeš tako imati dosta mesta za sve. Osim toga, na taj način će garderoba i sve ostalo štititi neke uređaje i lomljive stvari, pa neće doći do nezgode. Obuću uvek stavljaj u najlonske kese, kako ne bi isprljala garderobu, a svojoj torbi dodaj i mirišljave vrećize za garderobere, budući da nekada u transportu garderoba ume da dobije neprijatan miris.

Comments