U novije vreme u engleskom jeziku postoji izraz “mancation” koji označava muškarca koji je sam pošao na odmor. Izgleda da ne postoji ovakav termin za žene koje idu same na odmor, što verovatno znači da se muškarci češće odvažuju na samostalno putovanje. Ko god se odluči da negde otputuje sam, ima svoje razloge, a oni su različiti. Muškarci najčešće navode ove razloge:

Ostavljeni su (raskid pred odmor); žele da pobegnu od supruga; vole da budu sami sa sobom; žele da vide (i možda upoznaju) lepe devojke; žele da probaju različitu hranu (i da ih niko ne optužuje za proždrljivost); žele da probaju svetska pića; uživaju u jedrenju ili krstarenju (u samoći i bliskom dodiru sa prirodom); krišom idu u centre za podmlađivanje ili lečilišta…

Koji god da je vaš razlog, ako želite sami da istražujete svet, ovo su najbolje destinacije za vas:

Njujork

Na vrhu liste je naravno, Njujork – tu je toliko dinamično i živo, da niko nije sam, čak ni kad je sam. Ako želite provod, noćni život traje do 4 sata, a Velika Jabuka može da se pohvali nekim od najboljih restorana u svetu. Najveći gurmani izjavljuju da su najbolju picu u životu jeli kod Grimaldija, gde se pica peče na ugalj, u peći od cigle. Živahni barovi, lepe i samosvesne žene, dobra hrana, dinamična energije – u Njujorku je ludo zabavno.

njujork 1 Najbolje svetske destinacije za singl muškarce

Seul

Ovaj južnokorejski grad ocenjen je kao jedan od najboljih za degustaciju raznih pića (pivo, vino i žestoka pića), a turistima izgleda kao da tamo svi piju. Taj utisak je verovatno tačan, jer su alkoholna pića u Seulu jeftinija, a ulična hrana je poznata kao ukusna. U Seulu ćete se osećati slobodno – jeftina cuga, super hrana na svakom ćošku, slobodno sedenje i ležanje po parkovima i pločnicima – ako planirate da se “lešite” i da vas je baš briga kakav prizor predstavljate, Seul je, pored navedenih pogodnosti, sasvim sigurno dovoljno daleko od svih koji vas poznaju.

seul 1 Najbolje svetske destinacije za singl muškarce

Brazil

Muškarci odlaze sami u Brazil, u nadi da će tamo pronaći društvo neke vatrene brazilske žene ili devojke. Plaže, kokteli, karnevali, raskošne preplanule lepotice bujnih oblina, strasnog temperamenta i vrelih očiju – lepota je, naravno, stvar subjektivnog doživljaja, ali ako se divite Brazilkama, idite u Brazil.

brazil 1 Najbolje svetske destinacije za singl muškarce

Goa

Goa je vrlo privlačna destinacija za samce oba pola – turistkinje iz svih država preplavljuju plaže i barove ove indijske države i vrlo su raspoložene za druženje sa drugim turistima. Ovo je nešto kao svetsko stecište samaca, spremnih na avanturu i otvorenih za razna iskustva.

goa 1 Najbolje svetske destinacije za singl muškarce

Bangkok

Kad vam dosadi vaša samotna misija i poželite malo uljudne raskalašnosti, bez emotivnih zavrzlama i rizika, posetite Bangkok – noćni život je tamo vrlo buran, devojke su egzotične, a salona za masažu ima na svakom koraku. Takođe, hrana koju možete kupiti na ulici, vrlo je ukusna.

bangkok 1 Najbolje svetske destinacije za singl muškarce
Comments