Hosteli su rešenje za mlade putnike koji traže čisto, ugodno i priuštivo mesto za odmor na kraju napornog dana. Mesto za boravak koje ne košta previše znači više novca u novčaniku za biciklističku turu po Lisabonu i esktra porciju testenina u Bariju.

Evo osam najboljih hostela u Evropi, po mišljenju gostiju koji su ocenjivali cene, sigurnost, lokaciju, osoblje, atmosferu, čistoću i kvalitet soba.

Earthers Hostel na Hvaru, Hrvatska

Ocena: 97%

Cene: Spavaonice od 15$, privatne sobe od 18$

Ovaj hostel je visoko ocenjen zbog povezanosti sa pabovima i lokalnim barovima, gde gosti mogu dobiti pića s popustom. Osoblje organizuje aktivnosti širom ostrva – skuba ronjene, kajak, planinarenje, kampovanja, iznajmljivanje čamaca i pećinske ekskurzije. Hostel nudi besplatan WiFi, pranje veša, besplatan doručak i prevoz do centra naselja.

Hostel Hvar Najbolji hosteli u Evropi po mišljenju putnika

Hostel na Hvaru

Greg & Tom Beer House Hostel u Krakovu, Poljska

Ocena: 97%

Cene: Spavaonice od 18$

Ovaj poljski hostel dobio je visoke ocene zbog svoje parti-atmosfere. Pab s kojim je spojen nudi tematske večeri, kao što su festivali piva i votke i tura po pabovima. Gosti imaju besplatnu večeru i besplatan WiFi.

We Love F. Tourists, Lisabon, Portugalija

Ocena: 97%

Cene: Spavaonice od 25$

Turisti vole ovo mesto skandaloznog imena zbog pogleda na Sao Jorge zamak, i njegove lokacije u modernom Baixa okrugu, u kome se nalaze pekare, banke i kafići. Sam hostel je smešten u obnovljenoj zgradi staroj 250 godina. Dobijate besplatan doručak svako jutro, pristup krovu, iPadove za goste i bar sa dnevnim i noćnim aktivnostima.

Hostel Lisabon Najbolji hosteli u Evropi po mišljenju putnika

Lisabon

Fabrizzio’s Terrace u Barseloni, Španija

Ocena: 95%

Cene: Spavaonice od 23$, privatne sobe od 40$

Ovaj moderni hostel je na 10 minuta hoda od mnogih atrakcija Barselone, poput Sagrada Familia i Casa Battlo, kao i La Rambla i Passeig de Gracia, velikih gradskih avenija. Hostel ima veliku terasu gde gosti mogu uživati u hrani i provoditi vreme napolju.

Old Town Lagos Hostel u Lagosu, Portugalija

Ocena: 95%

Cene: Spavaonice od 16$, privatne sobe od 21$

Posetioci su obožavali ovaj hostel zbog blizine lokalnih barova i balkona sa neverovatnim pogledom na more. Osoblje je organizovalo aktivnosti poput kajaka, surfovanja, biciklističkih tura po obližnjim Lagoškim hridima, putovanja brodom, roštiljanja na plaži i posmatranja delfina.

Hostel Lagos Najbolji hosteli u Evropi po mišljenju putnika

Lagos

Hostel One Prague u Pragu, Češka Republika

Ocena: 94%

Cene: Spavaonice od 30$, privatne sobe od 39$

Hostel je dobio visoke ocene zbog prostranog, modernog dizajna, besplatnih večeravanja i blizine najvećih atrakcija Praga, kao što je Powder Tower.

Little Olive Tree, Bari, Italija

Ocena: 94%

Cene: Privatne sobe od 47$

Hostel se nalazi u uskoj kaldrmisanoj ulici, ima veoma ljubazno osoblje, čiste sobe, besplatan WiFi, doručak i vešerajske usluge. Gostima se mnogo svidelo i to što je hostel samo dva minuta hoda od Bazilike Sv. Nikole, pet minuta od luke i katedrale i dvadeset minuta hoda od glavne železničke stanice.

Hostel Bari Najbolji hosteli u Evropi po mišljenju putnika

Hostel u Bariju

HostelVita u Granadi, Španija

Ocena: 93%

Cene: Spavaonice od 20$, privatne sobe od 23$

HostelVITA je smešten blizu istorijske i predivne Alhambra palate u živahnom kraju Realeho. Gosti imaju pristup krovnoj terasi i predivnom pogledu na grad.

Živi bili – pa ih posetili.

Maja Bunčić

Comments