Ako i ne spadate u svetske putnike, možda će vam (zanimljive) informacije o najlepšim plažama doneti poene u nekom kvizu – ili kod neke devojke, koja voli momke koji znaju da vode zanimljive razgovore.

Sunset Beach, Havaji

Romantično ime ove plaže jeste i njena najlepša karakteristika, koja privlači turiste iz celog sveta – ova plaža na severnim obalama Havaja nudi najlepši pogled na zalazak sunca, koji se može videti na ostrvima. Takođe, ova plaža privlači surfere, jer je poznata po velikim talasima tokom zimske sezone, koji se valjaju savršeno uravnoteženo i ravnomerno – idealno za ekstremne sportiste na vodi. Smeštaj za posetioce nalazi se obližnjoj Turtle Bai Resort, luksuznoj bazi za istraživanje severne obale.

Psarou Beach, Mikonos

Mikonos može da se pohvali burnim noćnim životom u visokom stilu, ali za one koji vole mir i prirodu, čuva malu skrovitu plažu Psarou koja je okružena planinama. Tamo je voda uvek kristalno čista i mirna, a smeštaj je u hotelu A kategorije. Za one koji dolaze svojim jahtama, postoji dovoljno veliko pristanište.

Matira Beach, Bora Bora

Većina bajkovitih plaža na Tahitiju je u privatnom vlasništvu, ali dostupna je i jedna javna plaža sa biserno belim peskom i tirkizno plavim morem – Matira Beach. Ovde se nalazi luksuzno odmaralište St Regis Bora Bora Resort, koje je na nivou hotela sa pet zvezdica. Za ljubitelje luksuznog odmora i provoda, tu su brojni restorani i barovi, a voda na plaži je topla i plitka – idealno za opuštanje i uživanje.

Champagne Beach, Vannuatu

U vreme plima, talasi nadiru u pukotine u vulkanskom stenju i rasprskavaju se, peneći poput šampanjca – otuda naziv ove plaže na vanautskom ostrvu Espiritu Santo. To je jedna od najlepših plaža u Južnom Tihom okeanu, pokrivena belim praškastim peskom. Voda je uvek topla, a posetioci čest plažu dele sa kornjačama, a mogu da vide i krave koje slobodno lutaju u blizini plaže.

Comments